Lääkitys taisi ehtiä ajallaan, koska eilisestä nuhailun tunteesta ei ole enää tuntoakaan. Senkö siitä saa, kun ehtii mainita, että kipeänä en ole ollut, kuin viimeksi ja sitten kun mesoaa muillekin, kuin miehelle, niin johan iskee kaikenmaailman räkätaudit ja kuumeet. Toivoa sopii, että eilisillan tilkka miestä väkevämpää teki tehtävänsä. Ei tässä ainakaan tunnu "miltään", vielä vähemmän haluan tulla kipeäksi. Ei työttömänä ole aikaa sairastella.

Eiliset vuodatukset tänne meni vauhdilla ohi, kun en jaksanut sohvalta ylös nousta, vaan kituutin katsomalla Telvistä. Voi jösses! Miksei sitäkin ohjelmaa voinut joku muu "juontaa", kuin Viivi.
Minun toleranssi on rajallinen, kuten ehkä on tullu selväksi. Ahdisti ja epäilytti äänestysten oikeellisuus siinä vaiheessa, kun kolmosen ohjelmia voitti peräperää, mutta onneksi väliin mahtui Risto Kaskilahti. Se mies on kyllä vedetty kielestä tähän maailmaan. Hyvä niin.

Muutaman päivän sisällä pitäisi ratketa, jatkuuko tämä työttömyys, vai pääsenkö verestämään muistia ja oppimaan kenties jotakin uutta ja ihmeellistä. Olisi aivan tervetullut vaihtoehto, vaikkakaan ei tämä kotonaolokaan ole tehnyt tiukkaa, mitä  nyt rahallisesti joskus harvoin. Kuten aikaisemmin sanoin, tykkään olla myös keskenäni, joten nautin näistä aamuista ja päivistä, kun saan olla yksin ja tehdä omiani, kun mies on lähtenyt töihin. Sitä saa paljon enemmän aikaiseksikin, kun on täällä yksin. Kumma juttu. Ei minusta tosin mitään kotirouvaa tule tekemälläkään. Rouvaa ensinkään!

Työuupumuksesta piti sanomani jotakin. Oma työhistoria ei nyt niin pitkä ole, ainakaan yhdessä ja samassa paikassa, että siinä olisi voinut kovin uupua. Ei työn määrästä eikä muutenkaan. Joskus ajatellut, että se uupuminen tulee ennemminkin työilmapiiristä, kuin siitä työn määrästä, joka voi olla isokin. Sitten vielä, jos niitä töitä voi/täytyy tuoda kotiin asti, muutenkin kuin vain ajatuksissa. Ehkä joissakin töissä se työmäärä ei ole edes itse valittavissa, joten pakostakin voi kertyä ja sitten ei ole kellään mukavaa. Voin mennä taas pöpelikköön, jos väitän näin mutu-tuntumalla, että työuupumusta on varmaan enemmän naisilla kuin miehillä. En kovin montaa miestä ole kuullut valittavan työstään, sillä tavalla vakavasti, että ihan sairaslomalle asti olisi pitänyt mennä, mutta naisia sitäkin enemmän. Aika -liian usein siellä taustalla on ollut huono ilmapiiri työpaikalla, ei se töiden määrä. Ei ole yllätys se, että naisvaltaisilla työpaikoilla on enemmän tuota työ- ja muuta uupumusta. Tuskin tähän nyt tarvitsee esimerkkejä, kun se on tiedetty jo vuonna yksi ja kaksi, mitä seuraa, jos naisia on tekemisissä enemmän kuin yksi. Kukaan harvemmin yksin tappele, en edes minä. Viimeisin ei-ehkä-niin-hyvä esimerkki on tämä Diilin mies- ja naisporukka. En nyt niin intensiivisesti ole sitä sarjaa katsonut, mutta sen vähänkin perusteella on nähnyt, miten ne naiset tulee keskenään toimeen ja miten miehet. Naisilla sitä yhteistä säveltä on aika vaikea löytää ja lopputulokset on nähty. Eka jaksossa vielä olin sitä mieltä, että naisporukkahan on aika pätevä, mutta kummasti on mielipide muuttunut tässä matkan varrella. Tai sitten on niin, että niitä päteviä on liian paljon samassa sakissa.

Jos joka-aamuinen töihin meno alkaa olemaan pakkopullaa, niin eiköhän siinä vaiheessa ole tarvis tehdä jotakin. Ainakin ajatella ääneen, että miksi se on niin? Mikä siellä mättää? Ehkä työpaikan vaihtaminen on viimeinen vaihtoehto, mutta jos ei muuta ole, niin kannattaa miettiä sitäkin. Siinä mielessä määräaikaiset työsuhteet ovatkin minusta parempi vaihtoehto, koska jos huono paikka sattuu kohdalle, niin siinä ei ainakaan tarvitse kituuttaa eläkeikään asti. Ja onko se niin paha, jos välillä joutuu olemaa ilman töitä? Ei. Tiettyyn rajaan asti. En tarkoita, että sitä pitäisi alkaa sitten kattoon sylkemään ja sosiaalipummeilemaan ja viettämään aikaa ostoskeskuksissa. Työttömyysajan voi ottaa niin monella eri tavalla. Sekin on asenteista kiinni. Muutaman viikon tai kuukauden paussi menee lomasta, eikä sitä työnhakua ole kielletty sinä aikana. Enkä ymmärrä sitä, miksi valitetaan, ettei ole töitä. Mitä ne sitten on, joita löytyy mm. täältä? Onhan niitä hakijoita, en sitä sano, ja harvalla tärppää, mutta kannattaa edes yrittää.