Tuuli ulvoo nurkissa siihen malliin, että mitähän tulevasta yöstä sopii odottaa. Näinä syysmyrskyjen luvattuina aikoina olen tyytyväinen, että asutaan kerrostalossa. Saa nukkua yönsä ehkä hivenen rauhallisemmin, kuin esimerkiksi omakotiasujat. Minua ainakin pelottaisi ajatus sähkökatkoksista, talon päälle kaatuilevista puista ja muista lentelevistä romppeista. Tässä ei lentele ikkunaan kuin kaljapullot, jos nekään.

Aamulla pähkäilin, menenkö töihin veneellä vai linja-autolla. Kumisaappaat oli ja on edelleen auton peräkontissa ja ne työmatkakumpparit kaupanhyllyllä. Lopulta valitsin miehen kyydin, kun lähdettiin samoihin aikoihin. Kastumisprosentti jäi aika minimiin.

Huominen kyllä jännittää ihan pienesti. Miltä maa näyttää, kun verhot avaa. Autossa ei ole vielä talvirenkaat alla.

Suunnittelin, josko pääsisin huomenna vaate- ja kenkäostoksille. Pitäisi päivittää vaatevarastoa nykyhetkeen ja tulevaa talvea varten. Kotona ollessa oli ja on melkein sama, mitä on päällä, mutta tuolla ihmisten ilmoilla... Ja pikkujoulut tulossa. Auts. Ajattelin tehdä poikkeuksen ja olla sosiaalinen ja mennä.

Kauppojen kenkävalikoima mietityttää jo etukäteen. Kuinka monta paikkaa pitää kiertää, että löytyy edes jonkun verran mieluisat. Vallankin kun kauppaavat korkkareita ja etuvetoketjumallin kenkiä. Minkälaiset kengät mahtaa olla takaveto_ketjumallisia?