Nappasin aikani kuluksi tämän levyhässäkän, mikä on kiertänyt pitkin poikin. Viimeksi luin sen Sukulaissielulta ja Susulta.

Yksi levy, joka muutti elämääsi
n Varietee vuonna 1983. Taisi olla tv-mainos ja Nuorten Sävis, joista kuulin eka kertaa Likaiset legendat I:n ja se oli menoa se. Siihen asti olin kuunnellut sujuvasti vanhoja iskelmiä, mutta kun löysin Yön, se oli sitten siinä. Vaikka nyky-Yöstä voidaan olla ja pitää olla montaa mieltä, niin kyllä alkuperäinen Yö ja ekat levyt oli Se Juttu, miten minusta tuli minä – ja miksi.

160901.jpg

Yksi levy, jonka olet kuunnellut useammin kuin kerran
Yön Varietee. Ja oikeastaan kaikki muutkin levyt, jotka omistan, olen kuunnellut useammin kuin kerran. Sellasia levyjä en osta, jotka ei kestä toista kuuntelua. Nih.

Yksi levy, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle
Apulannan  Syitä ja seurauksia – 30 parasta. Siinä on kattava kokoelma aivan älytttömän hienoja lauluja! Jos ei sillä paketilla pärjää myös saarella, niin sitten on syytä tarkistaa lääkitys.

Yksi levy, joka teki sinusta hupakon
Minusta nyt ei taida saada hupakkoa edes musiikilla, mutta Jukeboxin Ulvoo rakkautta oli aikoinaan (1987) aika pirteä levy. Ostin kasetin Oulusta mutu-tuntumalla; kasetin kansi kuvineen ja laulujen nimineen kolahti sen verran hyvin, että se oli ostettava, vaikken edes tiennyt, minkälaista musiikkia se pitää sisällään. Sepäs olikin rakkautta ensi kuulemalta. Myöhemmin piti etsiä LP käsiini, koska kasetti veteli viimeisiään.

160896.jpg

Yksi levy, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin
Yön Varietee. Vai pitäisikö välillä vaihtaa levyä? Yön Nuorallatanssija.

Yksi levy, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi
Eiköhän ne kaikki hyvät levytetä edelleen – odotan mielenkiinnolla.

Yksi levy, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan levytetty
Mikäpä minä olen sitä sanomaan. Toinen tykkää duurista, minä mollista.

Yksi levy, jota kuuntelet paraikaa
Alitajunnan Solmu.

160898.jpg

Yksi levy, jonka olet aikonut kuunnella
Korroosion Kyllä tytöt ymmärtää (1982). Kyseisen levyn löysin joskus 90-luvun alussa Tampereen Levymessuilta pitkän etsimisen jälkeen. Hei hei hei on ihan(a) klassikko. Kuuntelisin ko. levyn heti, jos vain saisin viriteltyä levysoittimen piuhat paikoilleen.

160900.jpg

Nyt haasta viisi bloggaajaa
Joko Kuraattori, Haahis ja Orava on haastettu? No, nyt ainakin on. Saa tämän tehdä muutkin joutilaat!