Kuinkahan pitkään täällä pitää asua, ennen kuin tottuu eikä esimerkiksi Näsinneulaan kiinnitä sen kummempaa huomiota? Joka kerta, kun lähden toiseen suuntaan, näen kaupungin ja tunnen oloni pieneksi turistiksi. Ei sillä, tämä kaupunki on mukava ja viihdyn täällä, mutta silti tunnen jotenkin outoa viehätystä, kun suunnistan näitä kotinurkkia pidemmälle. Samaa tunnetta ei tullut kotikaupungissa. Siellä tosin asuinkin liian monta vuotta.

Aina muka löytyy ja huomaa jotain uutta. Ehkä pitäisi asua lähempänä keskustaa tai käydä siellä useammin, niin loppuisi se uutuudenviehätys vähitellen, mutta kun täältä suoriutuu sinne ihmisvilinään, tuntee olevansa pieni ihminen suuressa maailmassa. Jos ei Tampereen ulkopuolelta löydy hamassa tulevaisuudessa meille kotia, niin on annettava tilaa toiselle vaihtoehdolle; vanha kerrostaloasunto, missä on leveät ikkunalaudat. Kalliita unelmia, mutta aika köyhää olisi, jos ei olisi unelmia ollenkaan.

Lähdin aamulla asioille ja nyt on puutelista lyhentynyt ja Tampere -kortteja ostin, kuten kunnon turisti konsanaan. Niille tosin on se parempikin käyttötarkoitus. Tuli muuten mieleen, kun katseli niitä kuvakortteja, että joissain blogeissakin on parempia kuvakulmia Tampereelta, kuin mitä kaupassa myydään.

Blogisanomat sitten yllätti kaikin tavoin. Menen sulattelemaan asioita.