Piti vain lukea Haahiksen päivitys, niin sieltä löytyikin tämmöinen.

1. Missä olit yläluokilla tet:ssä eli tutustumassa työelämään (jos et ole ollut, minne haluaisi/olisit halunnut mennä)?

Olin ruokakaupassa. Halusin ja hain ihan toisaalle, mutta eipä arpaonni tai mikä lie suosinut. Eivät päästäneet jostain syystä minua tutustumaan mielisairaalaan.

2. Mitä olet viskannut ikkunasta ulos viimeksi?

Mistähän ikkunasta me nyt puhutaan? Jos auton, niin en mitään enää vuosiin, mutta ei kyllä muutenkaan ole ollut tapana viskoa ikkunasta asioita. Ellei sitten lasketa mukaan viime kesän ampiaisia ja kärpäsiä, joita päästin aika monta pälkähästä parvekkeelta. No, ei lasketa.

3. Jos kaverisi pudottaa yhteisellä kävelyretkellänne (roska)paperin maahan, mitä teet?
a) nostan paperin maasta ja vien roskiin/pistän taskuun
b) huomautan kaverille roskaamisesta ja oletan hänen nostavan roskan itse
c) näen kyllä roskan, mutta en sano asiasta mitään
d) en kiinnitä asiaan minkäänlaista huomiota

Väittäisin, että minulla on sen verran viksuja kavereita, jotka eivät roskita. Tai sitten ne tekevät sen niin huomaamattomasti, että d). Ei vais. Sieppaa kyllä, kun näen tuntemattomien roskaavan, mutta ei minulla ole pokkaa mennä huomauttelemaan, mulkaisen kyllä.

4. Oletko koskaan pyytänyt oven taaksesi ilmestyneitä uskonnonjulistajia peremmälle keskustelemaan asiasta?

No, en todellakaan! Enkä pyydä, jos tässä mielentilassa säilyn.
Edellisessä osoitteessahan niitä kävi epäsäännöllisen säännöllisesti, eikä niille mennyt viesti (tympeä suhtautumiseni) perille, vaan jatkoivat ovella käyntiään. Loppujen lopuksi meni monta kertaa, että jäivät lehdelle soittelemaan. Kiitos ovisilmän.

5. Puhelin soi, vastaat ja siellä on lehdenmyyjä. Et halua tilata mitään. Mitä teet?

Nykyään olen välttynyt niiltä soitoilta aika hyvin, koska on myyntiestot päällä, jotka näköjään toimii ainakin joissakin tapauksissa. Pitkän aikaa on ollut todella hiljaista sillä rintamalla. Mutta.. jos pääsee noin käymään, että vastaan, niin sanon aika varhaisessa vaiheessa, että kiitos, mutta en tilaa mitään, lehtiä tulee ihan tarpeeksi.

Yleensä niistä pääsee ihan helposti eroon, eikä tarvitse olla edes tyly. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, joka alkoi vängätä, että miksi minulla on niin kielteinen asenne lehdenmyyjiä kohtaan ja sekin sen perusteella, kun sanoin ei kiitos. Siinä taisi olla vastassa mies, joka ei tajunnut sanoja ei kiitos.

6. Oletko koskaan katsonut tarkoituksella muualle kun näet kadulla tutun vastaantulijan? Miksi?

Olen ja vähän turhan useasti, varsinkin kotikaupungissa. Aina ei vaan ole sillä päällä, että jaksaisi jäädä jaarittelemaan, koska se vaara aina vaanii. Tuota välttelyä tapahtui kyllä ihan vaikka kaupassa; saatoin haahuilla hyllyjen välissä tarpeeksi pitkään ja huomaamatta, josko pääsisin pälkähästä. Täällä asuessa en ole tarvinnut "pakoilla". Vielä.

7. Mikä oli suosikkilelusi lapsena?

Eiköhän niitä aika monta ollut iästä riippuen. En tosin muista mitään erityisen suosikkia, koska leikin paljon – yksin ja kavereiden kanssa. Nukeilla leikin äitileikkejä (ei kyllä uskoisi) ja kaupan tätiä, oli kassakoneet ja kaikki. Leikkirahoja tehtiin paperista äitin kanssa ja tyhjille pakkauksille (keksi- ym.) oli kyllä käyttöä. Pitihän kaupassa myytävää olla!

8. Jos sattuisit ensimmäisenä onnettomuuspaikalle, osaisitko toimia eli oletko ensiaputaitoinen?

Tuota olen miettinyt aina silloin tällöin, että kuinkahan kävisi. Teoriassa kyllä, mutta mitä sanoo käytäntö. En ole edelleenkään mennyt sinne ensiapukurssille, ja sekös hävettää.

9. Milloin olet viimeksi pelännyt? Mitä ja miksi?

Tulipalon pelko on sellainen kestopelko, mutta en nyt viime aikoina ole varsinaisesti mitään muuta pelännyt. Ellei lasketa mukaan pinnan palamista töissä.

10. Antaisitko lapsellesi patronyymin (esim. Mikonpoika) tai matronyynin (esim. Hannantytär) nimeksi?

No, en! Kuulin/luin eka kerran nuo vierassanat, mutta onneksi oli suomennos heti perässä…

11. Nimeä yksi (ja vain yksi) artisti/yhtye, jonka keikalle haluaisit päästä riippumatta siitä onko se fyysisesti tai ajallisesti mahdollista.

Tähän on tuoreeltaan melkein pakko vastata samoin kuin Haahis, että Charonin.

12. Piirre, joka muissa ihmisissä alkaisi ärsyttää sinua, mikäli olisit BB-talon tapaan pakotettu asumaan useamman ihmisen kanssa samassa talossa ilman mahdollisuutta poistua ulkomaailmaan.

Ne samat, mitkä ärsyttävät nykyäänkin töissä yhden työkaverin toimesta.

13. Jos perustaisit lehden, minkälaisen lehden ja kenelle se olisi suunnattu?

Jos ja kun olisin rehellinen, myöntäisin, että olen jo perustanut lehden, mutta koska Haahiksella oli minunkin mieleiset lehdet - Kodin Kuvalehti, Soundi ja Seiska – niin listaan ne. Niistä saisi jo aikamoisen paketin. Suunnattuna 3…4-kymppisille, jotka on kiinnostuneita ko. lehtien aiheista.

14. Onko sinulla omaa suosikkimukia, josta tykkäät juoda kahvisi/ teesi/mehusi/vetesi? Jos on, niin minkälainen?

Eipä erityisemmin, vaikka ne samat mukit ja lasit pyörivätkin tiskikaapissa. Joskus tosin vaihtelu virkistää ja pesu.

15. Jos hankkisit seinäkalenterin tulevalle vuodelle, minkälaisia kuvia siinä olisi?

Ensi vuodelle on taas keittiöön hankittuna Viivi ja Wagner. Konehuoneessa tulee olemaan jälleen Kodin kuvalehden kalenteri; siitä näkee lehden ilmestymispäivät ja onhan se muutenkin aika passeli.

16. Jos tähänastisesta elämästäsi tehtäisiin näytelmä/elokuva, olisiko se tyyliltään
a) komedia
b) tragedia
c) draama
d) scifi
e) kauhu
f) jotain muuta, mikä?

Draamakomedia voisi olla aika lähellä, tähän asti. Tragedia ja kauhu on vielä edessäpäin, mutta scifiä tästä ei saa edes hyvällä käsikirjoituksella.

17. 'Omena päivässä pitää lääkärin loitolla'. Jos mikä tahansa syötävä pystyisi samaan ja sen syöminen olisi välttämätöntä, minkä haluaisit sen olevan ts. mitä pystyisit syömään jokaisena elämäsi päivänä?

Purkkaa menee joka päivä (– ja sen kyllä huomaa).

18. Aloitatko koskaan selvin päin spontaanisti keskustelua tuntemattoman ihmisen kanssa esimerkiksi bussissa tai kaupassa?

Harvemmin, ellei ole asiaa. Kyllä sen jonkun täytyy avata sanainen arkkunsa, jotta saa minusta puhekaverin, vaikka vähän huonommankin. Aloitetta en tee, ellei "jäisin seuraavalla pois" lasketa.

19. Postiluukustasi tulee naapurille tarkoitettu kirje/paketti. Mietitkö edes pienen hetken avaavasi postin ja pitäväsi sisällön itselläsi?

Ei ole koskaan tullut kiusausta. Vähän turhankin kuuliaisesti olen kiikuttanut väärät postit oikeaan osoitteeseen tai postilaatikkoon/postiin – ja toivon samaa rehellisyyttä kyllä muilta.

20. Loton täysosuma pamahtaa kohdallesi, kenelle kerrot asiasta ensimmäisenä?

Miehelle. Ja heti perään soitto kotikotiin.

21. Oletko koskaan luntannut kokeessa? Missä ja miksi?

En. Ei ole tarvinnut. Hah. No, ei vais. Olen varmaan ollut liian arkajalka, eikä ole muutenkaan sopinut minun tavoille.

Kuudennella luokalla meinasin kai jotain vilunkipeliä harrastaa, mutta se jäi yritykseksi. Rinnakkaisluokan poika antoi koepaperinsa, jonka taitoin ja laitoin visusti farkkujen takataskuun. Muistin sen paperin vasta siinä vaiheessa, kun äiti alkoi myöhemmin korjata niitä housuja ja löysi taitellun koepaperin samaisesta taskusta. Se siitä yrityksestä. Äiti ripitti oikein kunnolla, kun ensin ihmetteli, mitä Mikan (nimi muutettu) koepaperi tekee minun housuntaskussa. Mitä minä olen sanonut kantapään kautta oppimisesta. Minulla jos kellä on siitä kokemuksia.

22. Mitä toivoisit ihmiselle tapahtuvan kuoleman hetkellä ja sen jälkeen?

Passaako näitä ajatella etukäteen, voipi vaikka ahistua ja mennä yöunet. Mutta jos nyt vaikka se, että kuolisi suht säällisesti. Ja mielellään haudattaisiin. Siinä pääsevät rauhaan sekä ruumis että omaiset.

23. Mitkä seuraavista luokittelisit urheiluksi:
[ ]formula 1
[ ]shakki
[ ]metsästys
[ ]golf
[ ]tikanheitto
[x]kouluratsastus
[ ]trampoliinihypyt
[ ]biljardi
[ ]agility
[ ]cheerleading
[ ]laskuvarjohyppy
[x]parkour (onneksi on google, tinka huom.)

24. Jos julistettaisiin valtakunnallinen yhden värin päivä, jolloin kaikkien kansalaisten tulisi yhtenä päivänä vuodessa pukeutua aina tiettyyn väriin, mikä väri se olisi ja minä päivänä tämä tapahtuisi?

Turkoosiin vappuna.

25. Miten reagoisit, jos kadulla sinulle tuntematon henkilö sanoisi sinulle englanniksi 'Excuse me, could you tell me the way to the railway station?
I seem to be lost?'

Riippuu täysin siitä, missä päin kaupunkia oltaisiin. Liian monta risteystä ja kadunkulmaa voisi aiheuttaa takeltelua, joten voi olla, että parempi saattaa siinä tapauksessa kysyjä oikealle reitille. Kyllähän näitä koulussa harjoiteltiin, mutta kouluenglanti on kouluenglantia.

***

Ja nyt varmaan saa laittaa vahingon kiertämään? Lisbetti..? Saara..? Timo..?