Tässä olisi pitänyt kai märehtiä enemmän sitä, kuinka vähän tai paljon blogilla on tilaajia (lukija-/kävijämääräthän ovat eri asia). Tai ylipäänsä alhaista listasijoitusta. Mutta kun en jaksa. Sekin on vähän voi voi -jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Enhän minäkään lue läheskään kaikkia, joita hyörii ja pyörii top sadassa. Löytöjä olen tehnyt paljon "huonommistakin" sijoituksista. Sitä paitsi sehän on aikalailla makuasia, että mitä lukee ja miten paljon tai vähän pitää niistä älämölöä. Kyllä sen pienen piirin saa helposti pyörimään, ken tahtoo, mutta olen ollut aina vähän vastarannankiiski.

Olihan ne väliaikatiedot mukavia, mutta oma kirjoittamisintoni ja päivitystahtini riippuu täysin omasta mielialasta ja ajasta, onko sitä. Nyt taas sattuu olemaan ja olen hammasta purren miettinyt muutamia juttuja. Kuten sitä "ruksin rustaamista". Ei ollut vaikeaa, eikä edes haikeaa. Suosittelen muillekin, joille se sijoittuminen ja muut numeraaliset määrät ei ole kaiken a ja o. Ainahan jää jäljelle Tilastot tai muu statististis, josta voi käydä kurkkimassa, onko liikettä ja mihin suuntaan. Lehtiäkään ei ole pakko kaikkia kestotilata, voi ostaa myös irtonumeroina.

Josta tulikin mieleen nämä tyypit, jotka suureen ääneen toitottavat, etteivät tilaa tai edes lue juoruseittosia tai muita alan lehtiä. Juuei, mitä nyt vaan hyökätään lehden kimppuun, kuin sika limppuun, kun lehti löytyy jostain. Meille se tulee muutaman muun (Kodin kuvalehti, Taloustaito...) lisäksi, enkä siitä sen kummempaa huonoa omaatuntoa pode. Ne tunnot tulee ihan muualta (ei tarvitse katsoa kuin ympärille, niin mieleen palaa luutu ja ämpäri ja läpikäymättömät paperikasat pitkin pöytiä. Jahka tässä vapaat alkaa, niin sitten...). Syyt, miksi ko. lehti saa tulla luukusta, on hyvät tv-ohjelmatiedot ja juorut/uutiset - eihän sitä muuten tiedä, mitä tapahtuu ja mistä te muut puhutte. Mikä se teidän tietolähteenne sitten on? Maalaisjärjen käyttö on sallittu tässäkin kohtaa; kaikkea lukemaansa ei pidä uskoa ja suodattaa voi muutakin kuin kahvia. Ja mitä eroa Sillä lehdellä on iltapäivälehtiin? Sama paska eri paketissa, mutta hyvin menee kaupaksi.

Tampereen Hämeenkadulla saa varoa milloin mitäkin ja ketäkin, mutta viime aikoina olen nähnyt yhden Matamin turhan usein, joten en voi olla enää mainitsematta. Varsinainen murheen kryyni on hän, joka kävelee kävelysauvan kanssa (enkä ihmettele, vaikka hän sillä vielä joku päivä huitaisee joko vastaantulijoita tai ohi ajavia autoja). Hällä kun on tapana ylittää Hämeenkatu just siitä kohtaa, missä sattuu olemaan, eikä ainakaan liikennevaloissa suojatiellä. Tämä Matami jää vaikka sitten keskelle katua seisomaan ja kiroaa, kuin mettiäinen autoille ja milloin millekin. Autot on tähän mennessä olleet pysähtyvää mallia (toisin, kuin suojateiden edessä) ja kuskit kohteliaita, koska varovat ja antavat Matamin mennä. Ehkä parempi niin, muuten voi tulla lommoja konepeltiin. Kerran samainen Katujen kuningatar kitisi parkkeeratuista polkupyöristä ja kirosi, minkä ehti, että ne ovat väärässä paikassa ja että pitäisi kutsua poliisit paikalle ja sakottaa. No, jo vain! Kenenkähän takia ne poliisit ja valkotakkiset tarttis soittaa paikalle?

Telkkaristakaan ei tule koskaan ikinä mitään - kuulemma, mutta eilenkin alkoi taas idolin metsästys. JeeJee, mitä hupia. Ensin BB ja nyt muuten vaan iloa ja myötähäpeän tunteita. Mikään ei ollut muuttunut sitten viime kerran; yhtä harvalukuisia kuulostaa ja näyttää olevan ne, jotka oikeasti osaavat laulaa ja tuomariston laukoessa totuuksia väki on joko pihalla/ulalla tai pihalla & pillittävät, kun tuomarit eivät ymmärrä. Just. Lisää tätä! Ehkä sieltä vielä löytyy se oikeasti lahjakas, kun oikein kovasti etsivät ja seulovat.