* Tänään vai maanantaina
* Pyörällä vai linja-autolla
* Pitkähihainen vai t-paita
* Aamusta vai iltapäivästä
* Käännös vasemmalle vai suoraan
* Tiimariin vai näyttelyyn
* Lähteäkö vai jäädä
* jne.

Sain kuin sainkin päätettyä ensimmäiset vaihtoehdot ja menin käymään pitkästä aikaa kaupungilla. Luulin ehtiväni ennen sadetta kotiin, mutta kun starttasin pyörän, tipahti ensimmäinen sadepisara. Vaan eihän se menoa haitannut ja kotiin päin mennessä on aivan sama, sataako vai ei. Pääasia, että pyörä toimii ja kunto kestää. Yllättävän hyvin kesti. Kaupungilla riitti porukkaa, niin kuin olettaa saattaa. Melkein ainoa hyväntuulisen näköinen vastaantulija oli Kimmo Sasi. Niin sitä pitää! Se oli tarttuva ilme.

Pienoista hammasten kiristystä oli havaittavissa, koska vähän joka puolella oli näitä maailman omistajia, jotka ottavat kävellessään harha-askelia (eivät kaikki olleet edes juovuksissa, toivottavasti) tai muuten vain tarvitsevat sitä tilaa, etteivät muut pääse sujuvasti kulkemaan. Huippu oli taas, kun neljä nuorta miestä käveli rinnakkain pyörätiellä. Ei siihen paljon jää ohitusvaraa, ellei kilkuta kelloa tai kailota suureen ääneen.

Olen aika pieni, enkä tarvitse aivan älyttömiä määriä sitä tilaa, mutta voisivat ne jalankulkijatkin (minäkin joskus olen jalkapatikalla, mutta pyrin kulkemaan jommassa kummassa reunassa) ajatella, että sitä liikennettä on molempiin suuntiin. Heidän onni, että olen tällanen hiljainen hissukka ja muutenkin symppis, en pahemmin karjahtele tuolla kulkiessani, mutta jos omaavat telepaattisia kykyjä, voi räjähdysvaaran aistia.

Kävin myös  GT taide 2006 -taidenäyttelyssä. Kimmoke mennä sinne oli yhden taiteilijaystäväni työt. Tykkäsin kyllä muistakin, ei sen puoleen.

Tukkakin on taas ojennuksessa ts. ei ole, koska pääsin eilen käymään parturissa. On se vaan aina yhtä piristävä reissu. Sitä huomaa, miten höttöstä se tukka ja raha on. Ei paljon jää jäljelle, kun vauhtiin pääsee. Lisää tuhlasin tänään Tiimarissa ja kirjakaupoissa, mutta minkäs teen. Toiset käy kangaskaupoissa, minä viihdyn kirjakaupoissa. Onneksi Tampereella riittää valinnan varaa.