Toinen "vapaapäivä" peräkkäin - ja sen kyllä huomaa. Univelat on nukuttu pois. Eilisestäkin turhasta joutopäivästä selvittiin ilman sen kummempia tekemisen järjestämisiä, eikä edes tarvinnut ajaa satoja kilometrejä päästäkseen "juhannuksen viettoon". Hyvin se meni näin kotosallakin, mitä nyt käytiin muutamassa naapurikunnassa pyörähtämässä ja sattumalta löydettiin
Pohtiolampi. Se vaikutti kivalta paikalta, jonne täytyy joskus mennä ajan kanssa ja vaikka ongelle.

Vuokrattiin kolme filmiä ja harvinaista oli se, että jaksoin katsoa ne kaikki torkkumatta. Niin ja syötiin hyvin. Ja juotiin hyvin, koskapa huonosta olosta ei ole mitään tietoa. Pois se meistä... Mutta tulipa vain mieleen, että menee se juhannus näinkin ja nyt oli ihana herätä sateenropinaan. Jospa sitä maakuntamatkailua jatkettaisiin tänään.

En kyllä ymmärrä, onko kovin järkeä lähteä pelkästään kuluvan viikonlopun takia yhtään mihinkään pitemmälle, jos se vaatii satojen kilometrien ajomatkan tai muuten matkustamisen. Vain sen takia, kun juhannuksena kuuluu tehdä niin. Pah! Kuka jaksaa tuolla ruuhkassa jonotella - ei kovinkaan moni, koska niitä hermoheikkejä on aina liikenteessä, ohittelevat miten sattuu ja käyttäytyvät, kuin mitkäkin maantienomistajat. Eri asia on, jos aloittaa kesäloman vaikka maanantaina, niin siinähän on melkein hyvä syy aloittaa se jo juhannukselta. Mutta tämä on vaan ja ainoastaan minun mielipide; älköön taas joku tulko ylihuomenna valittamaan, kuinka raskasta oli viikonloppuna. Mitäs läksitte, ettekä nauttineet pitkästä viikonlopusta kotonanne!