Tänään ei taida kannattaa jäädä odottamaan postia, koska siihen voi mennä kokonainen päivä. Eilen se tuli klo 16.15 ja toissapäivänä pari tuntia aikaisemmin. Enpä haluaisi olla sen postinjakajan housuissa. Liekö sitten lomittaja vai miksi sillä ressukalla menee niin pitkään. Tulipalopakkasilla posti tuli muutamana päivänä ennen klo 9, mutta nyt jostain syystä menee pitkälle iltapäivään. Ehdin muutaman kerran pomppia ikkunassa ja tehdä muuta pientä, ennenkuin sitten eteisessä kolahti. Piti ajatella niin, että parempi myöhässä, kuin se, että postipoika heittäisi hanskat naulaan ja postit roskiin, kuten siellä jossain päin Suomea oli tapahtunut tässä taannoin.

Eilen myös soitti joku koskien sitä tiistaina tullutta koulutustarjousta. Oli oikein (teko-)pirteä ja ystävällinen puhelun alussa esitellessään itsensä, vaan niinpä hälläkin ääni muuttui kellossa, kun en hihkunutkaan jo hakeneeni tai edes harkitsevani. Ja niin kauan kun sellaset kurssit eivät ole pakollisia, en hae (kerran olen hakenut, enkä päässyt), koska se hänenkin asenteensa kuului läpi. En nyt tarkemmin käy puhelua
läpi, mutta ärsytti se vähättely mm. edellistä käymääni koulutusta kohtaan ja ylipäänsä. Argh! Mahtaahan se harmittaa, jos työtön pitää päänsä, eivätkä he saa tarvittavaa määrää koulutettavia kasaan. Se on raha, mikä tässäkin ratkaisee. Molemmilla tahoilla. Ja huvikseni en siihenkään koulutukseen halua hakea, koska se nyt ei vaan niin paljon kiinnosta. Jätin sen hälle sanomatta, ettei tulisi turhaa enempää linjoja pitkin.

Naisten taitoluistelusta piti sanomani, että onko nykyään kiellettyä heitellä jäälle kukkia ym. lahjuksia? Lapsena sitäkin lajia tuli seurattua paljon enemmän tai sitten se oli vaan teeveen vetovoimaa. Taisi olla ensimmäinen väriteevee, joka ostettiin ja kun isi asenteli kanavia, niin ekana sieltä alkoi näkyä jotain pujottelua. Olihan se jännää. Mutta silloin 70-luvulla ainakin luistelijat saivat kukkapuskia sun muita, joita he sitten keräsivät jäältä ja pikkuapurit auttoivat. Pisteitä odoteltiin sieltä kukkapuskien takaa ja turkispäälliset valmentajat hymyilivät kilpaa luistelijoiden kanssa. Mikään ei ole kuten ennen.

Vaan nyt lisää kahvia, että tästä heräilee kunnolla ja lähden sitten sinne käräjille.