Piti tulla pakkauskeskissä katsomaan, mitä blogeihin kuuluu ja jospa vähän varastoon lukisin, kun edessä on muutaman päivän tauko. Monen tunnin ajomatkan kestää kyllä, kunhan vaan on lomaa tässä välissä. Äidin tekstiviesti vahvisti tosin epäilyksiäni "...tänne ei kannata kesähepeneissä tulla. Luntaräntää ja + 2." Selvä! Eipä sillä, että kevät täälläkään olisi sen pidemmällä, kun ulos katsoo. Sunnuntaiaamun lumihiutaleista ei sentään ole enää tietoa. Vappendaali meni taas kivuttomasti ohi ja on jo vanha juttu, joten eipä siitäkään sen kummempia. Minusta se on vaan taas yksi niistä turhista örväilypäivistä tässä maassa. Minun puolesta sen voisi poistaa kalenterista kokonaan, mutta samalla periaatteella sieltä lähtisi muutama muukin "juhlapäivä" ja mites tämä armas kännikansa sitten pärjäisi?

Marleenan meemistä sain sopivasti tikusta asiaa, kun oli passelin pituinen ja aiheinen.

1. Missä bloggaat fyysisesti? Entä kommentoit?
Bloggaan ja kommentoin kotona "konehuoneessa" (aka "työhuoneessa"). Nyt kurssilla/koulussa ei ole tullut mieleenkään blogata, kun aina on joku niskan takana tai ainakaan sitä aikaa ei olisi tarpeeksi. Joskus käy kyllä niinkin, että vaikka kuinka olisi kommentoitavaa, niin sepä ei onnistu, kun on "vaan" tällanen vuodattaja. Anonyymius kunniaan! Kyllä sitä voi silti "allekirjoittaa".
    Unelmahan olisi se, että olisi oma työhuone (oikeassa työpaikassa), missä voisi kirjoitella omassa rauhassa (taikka sitten ei).

2. Pöytäkoneella vai kannettavalla?
Pöytäkoneella pääasiassa, kannettavalla vaan silloin, kun mies sattuu istumaan tässä pöytäkoneen ääressä ja itselle iskee paha blogailu pokoilu. Kannettavalla on tosin hidasta kirjoittaa, vai liekö harjoituksen puutetta tai liian nopea 10-sormijärjestelmä. Tapojeni orja olen joissakin asioissa.

3. Oletko blogiaddikti?
Pahempaa tämä oli joskus vuosi sitten ja alkuvuodesta, kun olin työttömänä. Silloin oli paljon enemmän aikaa lukea (ja kirjoittaa tätä). Edelleen on kyllä ne tietyt, jotka pitää lukea viimeistään illalla, ellei muulloin ehdi.

4. Kuinka montaa blogia kirjoitat -anonyymisti ja/tai nimelläsi?
Tätä yhtä vaan. Tässäkin ihan tarpeeksi.

5. Oletko aamu/ilta/yökirjoittaja?
Vähän kaikkia. Riippuu niin päivästä, mielialasta, ajasta, inspiraatiosta, kiukun määrästä ja laadusta -ihan kaikesta. Nykyisestä elämäntilanteesta johtuen kirjoitussessiot painottuu eniten illoille. Jos päiväsaikaan sattuu jotakin päähän pälkähtämään, niin kirjoitan sen ylös myöhempää käyttöä varten. Joskus tosin sensuuri ja/tai unohdus tyhjentää muistilokeron. Sitten ollaankin kellarin pimennossa muutampi päivä.

6. Uskotko bloggaavasi vielä kahden vuoden kuluttua?
2 vuotta on minulle ylipäätään liian pitkä aika suunnitella yhtään mitään, joten en uskalla sanoa juuta taikka jaata. Ei tosin vielä ole aikomuksena lopettaa. Päivitystahti ei ole hengästyttävä, mutta... elämässä on onneksi muutakin, kuin netti ja blogit, vaikka kiva parivaljakko onkin!

***

            Onnitteluni kaikille Kuukkelin voittajille!