Olen sivusilmällä seurannut virinnyttä keskustelua siitä, mitä tapahtuu Kino-Palatsille tulevaisuudessa. Nythän se kädenvääntö sai Aamulehden mukaan taas parin viikon aikalisän. Pahaa pelkään, että suunnitelmat toteutuvat ja paikasta tehdään remontin myötä uusi juottola. Ei voi käsittää. Eikö tämän kokoisessa kaupungissa ole ravintoloita jo ihan tarpeeksi. Kysyn vaan.

Muistuu mieleen viimeisin käyntini Rovaniemellä ja siitäkin on aikaa. Piti löytää ruokapaikka, mutta joka suunnalla, minne pään käänsi, luki parturi-kampaamo. Niistä ei ainakaan siinä kaupungissa luulisi olevan pulaa.

Sain sopivasti eilen suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi Juhannusvieraan. Se tungettiin postiluukusta, mutta ilman näkyviä kolhuja. Ensivaikutelma on sen verran jännä, että ei olla vielä tehty parempaa tuttavuutta, tuolla se odottaa, jahka pääsen kutimista irti.

Eilen totesin, että aloin kutoa kaulahuivia, mutta se taitaa lähinnä muistuttaa mattoa. Hapsut vaan puuttuu. Nekin on tarkoitus siihen laittaa, jahka löydän vähän ohjetta, miten ne olisi viksuinta tehdä. Tungenko sinne päihin vain langanpätkiä ja solmin ne, vai millä ihmeen konstilla ne tehdään? Ei mitään hajua. Onneksi on Sukulaissielun vinkkaama Käspaikka, josko siellä tällasia kädettömiä neuvottaisiin.

Nyt kuulostaa siltä, että pyykkikone tulee vessasta ulos. Ei hyvää päivää!