Tässähän tämä ensimmäinen odotettu arkimaanantai kuluu - verratessa muuttolaatikoiden vuokrahintoja. Huoh. Aina ennen tekemäni muutot ovat hoituneet pahvilaatikoiden ja jo olemassa olevien muovilaatikoiden pakkaamisella, mutta nyt olen tässä keskenäni pähkäillyt, josko sen verran investoisi, että vuokraisi muuttolaatikoita. Ei oikein iske ajatus kierrellä lähikauppoja haalimassa laatikoita, koska tarve on suuri.

Tällä kertaa muutto olisi (kaikkihan on vielä täysin epävarmaa siihen asti, että alkaa tapahtua) sen verran lopullinen, että ei tänne voi jättää mitään tavaraa, jota voi hakea pitkin vuotta, kuten toisinpäin tähän asti. Sillähän sitä rompetta ja kampetta on kertynytkin, kun on voinut kotireissuilla aina tuoda tullessa jotain, mitä on jättänyt. Viimeksi omat stereoni - ja montako kertaa olen niitä käyttänyt? Niinpä. Ja täällä asuessa on tullut ostettua lisää jos jonkinlaista tasoa ja lipastoa, kun tarvetta on ollut, eh.

Viime yönä ei taaskaan meinannut tulla uni silmään, koska mietin kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Onhan se hyvä puoliksi suunnitella, niin loppurutistus sujuu sitten puolet vähemmällä. Jossittelin ja pyörittelin eri vaihtoehtoja, ikävöin jo näitä maisemia (en tosin ihan tätä lähiseutua, mikä ikkunoista näkyy, mutta yleensä Tamperetta) ja suunnittelin tulevia, mitä suunniteltavissa on. Murehdin tulevaa, kuten asiaan kuuluu. Tuleeko sitä muutosta arkeen ja jos tulee, minkälaisella aikataululla ja rytinällä.

Tuulettimen humina ei peittänyt myöskään niitä ääniä, mitä ulkoa kuului naapurustosta; katsoivat jalkapalloa ja tuli varsin selväksi, kumpaa joukkuetta kannattivat. Ei mennyt kannatus hukkaan.

Kävin mielessä tavaroita, joita en kuskaisi enää mukanani ja mitä huonekaluja voisi vaikka myydä. Silläpä niistä joistakin pääsisi eroon, eikä tarvitsisi taas raijata pitkin Suomea ja kanniskella hiki naamassa kerroksista toisiin. Sitäkin mietin, kannattaisiko niistä laittaa ilmoitus kaupan seinälle vai yrittää myydä ne johonkin osto- ja myyntiliikkeeseen. Kas, siinä pulma. Lähempänä muuttopäivää täältä voisi hakea pois haluamansa, joten ehkä mietin vielä tuota myyntihässäkkää. Ellei muu auta, niin onhan aina noutopalvelut.

Hyvää aikaa tässä on kuitenkin käydä kaappeja läpi ihan muuten vaan. Tuleepa vähän siivottua ja järjesteltyä. Joihinkin kaappeihin kun en ole kajonnut sitten tänne muuton.