Kellarissa on viime kuukausina käynyt melkoinen hulina, jos tilastoja on uskominen ja uskonhan minä. Hakusanoja on roppakaupalla ja ajattelinkin taas poimia joitakin ylös, ennenkuin katoavat.

Autokakku
Se se jaksaa kiinnostaa. Olisihan niitä muitakin vaihtoehtoja, esimerkiksi Leppäkerttukakku. No, hyvä on, kun kerta niin moni tänne sen autokakun takia turhaan tulee, niin etsin yhden linkin, josta toivottavasti on apua jatkossa.

Pipo päähän pakkasella ja vähissä vaatteissa talvella
Onko vaikea arvata, kumpaa kannatan ja suosittelen? Pipaa tietysti! Jotkut pitävät pipoa kesät talvet, mutta jos näin on, kannattaa ehkä virkata useampi vaihtopipo. Minä kun en niitä käsityöihmisiä ole (tosin Pertun virkatessa yhdessä BB-jaksossa minulle iski kamala ikävä virkkausta ja kutomista! Siitä on vuosia, kun olen mitään villapuseroita tm. tehnyt. Ehkä pitäisi verestää muistia ja hommata jännetuppi), niin ehkä apua saa oikeista neuleblogeista.

Aamukiukku
Hmm...mitähän eroa sillä on päiväkiukun kanssa? Tai yö-? Joskus minun kiukku tosin kestää 15 tuntia, joten sen takia on voinut varsinainen aamukiukku jäädä itseltä huomaamatta. Toisinaan aamukiukun ärhäkkyyteen voi vaikuttaa, jos voi heräillä kaikessa rauhassa omia aikojaan, eikä tarvitse puhua, ellei puhututa ja saa kahvia lähimmän puolen tunnin sisällä.

Tapa ammattikoululaiset
Toivottavasti tällä on tarkoitettu samaa kuin ammattikoululaisten tapa. Muutenhan tuo kuulostaa vallan huolestuttavalta, jos joku jossain jotain suunnittelee. Minulla on myös ammattikoulutausta, joten totta maar tuo hetkautti!

Linja auton aika taulut
Vaikkei omatkaan yhdyssanat aina ole hallussa, niin kyllä tuo nyt on älyn voitto! Äidinkielenopettaja minussa puree hammasta, etten sanoisi rumasti. Mutta olisiko näistä apua?

Havaintoja työilmapiiristä
Vaikka tässä nyt työttömänä olen ollutkin, niin on sananen sanottavana tähänkin väliin. Vanha totuushan lienee se, että jos työpaikalla on akkavalta, tai jopa pelkkiä naisia, niin työilmapiiri on lähes poikkeuksetta huono. Jos työyhteisössä on yksikin mies, heti paranee. Valitettavaa, mutta totta. On myös omakohtaisia kokemuksia.

Aineita kirjoituksia
Täältä niitä nyt ei ainakaan löydy! Muutenkin olen sitä mieltä, että nykyajan vitsaus on nämä tietokoneet ja niiden suomat mahdollisuudet (kuten nämä blogit). Enää ei taideta aineitakaan kirjoittaa käsin saati kaunokirjoituksella? Entä miten on mielikuvituksen laita? Oliko joku kenties etsimässä aihetta vai ainetta, jonka kopioida sitten seuraavalle äidinkielen tunnille? Hus pois sellaset aatokset! Minun lempiaine oli aina koulussa äidinkieli ja tykkäsin ainekirjoituksesta. Kielioppikin oli vielä yläasteella hallussa, mutta enää siitä ei ole, kuin muisto vain.

Tupakat kaikki
No, se on hyvä se! Säästyvätpä rahat muualle ja hajutkin paranevat. Tosin kilojen lisääntyminen on vaarana. Ja jos oikein ottaa päähän, jauha purkkaa!

Omakotitalo työmäärä
Sitä on ja paljon, ainakin jos minulta kysytään. Siksi en haaveilekaan itsetehdystä omakotitalosta, mutta oktalosta kumminkin. Tarkempia tietoja ja totuuksia löytynee Maunolasta ja yhdestä projektista.

Yksin pimeässä
Jos näin on päässyt käymään, silloin kannattaa keksiä jotain tekemistä! Ei se ole niin paha tilanne, kuin mitä äkkiseltään luulisi. Silloin voi laulaa, olla hiljaa ja mietiskellä, haaveilla, keksiä blogimerkinnän aiheita ja ..ja vaikka nukkua. Mielikuvitus on taas vaan rajana.

Johan tuossa olikin. Paljon jäi vielä läpikäymättä, mutta pitänee palata asiaan taas joulukuussa. Päätän istuntoni tällä hetkellä tähän.