Tämä taitaa olla historiallinen hetki, kun sanon, että onpa ihanaa kun on kesä. En ole vielä päättänyt, olenko oikeasti tuota mieltä, vai mistä tämä mieli johtuu. Ehkä tämä on ohimenevää tai sitten olen saanut auringonpistoksen (huivi oli laukussa). Aivan ihanaa oli pyöräillä ihan uusia reittejä ja mennä sinne, minne oma nenä (ei vielä kovinkaan punainen) näyttää. Ja mikä ilma! Edes tuo kuumuus ei haitannut tuossa pyöräillessä.

Kyllähän minä Vinttiä uskoin, kun hän sanoi, että eka viikko voi olla tuskaa (oma sanavalintani), mutta pikkuhiljaa se pyöräily siitä iloksi muuttuu. Huomasinpa senkin, että yksi ylämäki meni nyt heittäen ohi, kun viimeksi eka kerran siitä mentyäni tuli testattua kyllä kaikki voimat, tahdonvoimasta lähtien.

Vriloisto.jpg

Kävin Hatanpään Arboretumissa ja voi itku, että siellä oli ihanan rauhallista ja kaunista! Toki siellä oli muitakin nautiskelijoita ja linnut pitivät omaa konserttiansa, mutta kun miettii, miten lähellä keskustaa ollaan. Siellähän olisi voinut olla toiset kaksi tuntia, mutta ajattelin, että ei makeaa mahan täydeltä. Niin ja söin vain yhden tuutin. Piti piipahtaa Kesäkioskilla, kun se kerran oli auki. Joku kerta otan viltin ja kirjan mukaan ja pötköttelen siellä. Palvokoon muut sitä aurinkoa, minen niin välitä.


Sorsienkokoontumisajot.jpg

Sorsien kokoontumisajot

Keltanokka.jpg

Sorsapuistossa en ole käynyt sitten 90-luvun,
mutta onhan Hatanpäälläkin omansa

Hatanpnsorsalampi.jpg

Mikäpä siellä sairaalassa on ollessa; töissä tai potilaana, jos vaan liikkeelle pääsee, kun vieressä on niin hieno paikka ja ympäristö on muutenkin vertaansa vailla.

Kulleroita.jpg

Pulleroita kulleroita

Viimeksi näitäkin nähnyt pikkulapsena, kun kävimme uimassa rannalla, missä oli paljon kissankelloja ja paarmoja, kieloja ja heinäsirkkoja. Oranssin kukan nimen unohdin heti, kun en sitä muistiin kirjoittanut.

Paatti.jpg

Vilkuti vilkuti!

Poislähtiessä huomasin jonkun Gellarigallerian tai vastaavan. Näytti sen verran pelottavalta paikalta, etten uskaltanut edes kuvaa pysähtyä ottamaan. Mieli teki mennä kurkkaamaan ovesta, mutta olen sen verran arkajalka, että hämärät ja vieraat kellarit saavat puistatuksia aikaan. Mikähän se mahtaa olla? Oikea galleria vai jonkun koti?

Ajattelin, että kierrän kaupungin kautta kotiin, mutta ajatukset jotenkin sekosivat, kun tulin Hatanpään toiselle puolelle. Heti oli pitkin poikin Puskajusseja, kuka vallannut penkin, kuka maatilkun siitä vierestä. Kaksi matkalaista oli valinnut hyvän paikan; ei tiennyt haisevatko ne vai viereinen jätevedenpuhdistamo. Veikkaan maassa pötköttelijöitä, näky oli sen verran ..hurja. Viinikan liikennehässäkkään en sitten päässyt, mutta ehkä joku toinen päivä.

Nyt alkoi sen verran poljinjalkaa kutittamaan, että täytyy päästä huomennakin johonkin päin, jos ei muuta tärkeämpää tule (ja mistäpä tulisi?). Alkaa nämä kotikulmat tulla tutuiksi, joten kartta esille ja nenä kohti uusia tuulia.