Huomasin tässä taas päivänä eräänä katsovani Pikku Kakkosta . Siellä kolme päiväkoti-ikäistä pikkuneitiä laulaa luikautti Maija Vilkkumaan Ein. Jäin pelkästä liikutuksesta tuijottamaan ja jännitin loppuun asti, miten likat siitä suoriutuu. Aika hyvä musiikkimaku neideillä jo tuossa iässä, vai onko taustalla ollut isoveli tai -sisko. En mene, enkä tiedä. Tämän päivän Aamulehdessä "Äiti" kirjoitti yleisönosastossa, miten järkyttävää oli, kun lapset lauloivat "...äidin silmät on sumeat jo..." ja oli päättänyt lopettaa 4- ja 7-vuotiaiden lastensa TV 2:n lastenohjelmien katsomisen siihen paikkaan. Just joo.

Miten yksi esitys voikin aiheuttaa moisen boikotin? Onhan niitä Tenavatähtiä ollut kautta aikojen ja ne lauluvalinnat ei kovinkaan usein ole olleet tyyliä Ukko Nooa. Antaako hän tai muut nykyäidit sitten mielummin lastensa katsoa kaupallisten kanavien lastenohjelmia (tai videoita), joissa ne hahmot ovat jos minkä näköisiä ja tapaisia ja se niiden kommunikointi on lähinnä huutamista ja kirkumista ja örkkimörkkeilyä. Sekö sitten on parempi esimerkki kasvaville lapsille? Sehän kyllä selittää joidenkin lasten ääntelyn, mikä niiden suusta tulee, kun eivät ole oppineet puhumaan kunnolla, vaan vikisevät ja huutavat sen asiansa.

Itse katson mieluummin edelleen Pikku Kakkosta uutisia odotellessa. Sunnuntaisin Remontti-Reiskaa vartoessa toosa pysyy minun puolestani kiinni tai ainakin voluumit on aika hiljaisella. Minkä takia tahallaan pilata hyvä kiiri.

Otto-Runopoika jäi sitten tällä kertaa näkemättä, koska päätimme olla lähtemättä kirjamessuille. Aamuinen kaupassakäynti aiheutti jälleen sen, että ruuhka- ja tuupintakiintiö täyttyi. Ei siellä olisi tullut kuin pahalle päälle. Pois se minusta.

Luontainen uteliaisuuteni suorastaan pakottaa aina silloin tällöin vilkaisemaan Tilasto-sivuja. Merkillepantavaa on ollut se, että näille sivuille on eksytty mm. hakusanoilla aikuisviihde, saappaiden korot ja webbikamera. Pettymys on varmaan ollut melkoinen, kun totuus on valjennut yön pimeinä tunteina tänne tulleille. Eihän meillä vielä ole edes digikameraa, saati sitten webbi-. Ja mitä korkkareihin ja aikuisviihteeseen tulee, niin täytyy sanoa, että tykkään enemmän maiharimalleista ja viihdettä on ihan omiin tarpeisiimme. Mutta mukavahan se vain on, jos tänne kellariin joku joskus eksyy.