Haukotuttaa niin maan perusteellisesti, mutta kokeilenpa nyt kuitenkin, ehdinkö kirjoittaa merkinnän, ennen kuin nukahdan tähän näppikselle. Päivätorkut voisivat piristää kummasti, koska tämä väsy ei liene ukkosesta (HKIn pallukka toimii ja näyttää hyvin) johtuvaa.

Lähdettiin aamupäivällä ajelemaan vaihteeksi tietä E12 ja 3. Tampere-Ylöjärvi-Hämeenkyrö-Kyröskoski-Ikaalinen. Vaasaan asti se tie vie, mutta käännyttiin vielä tänä päivänä takaisin. Sekin hyvä puoli näissä etelän kaupungeissa on, että voi  lähteä mihin suuntaan vaan, niin aina tulee uusia paikkakuntia vastaan.

Matkalla alkoi sataa vettä, joten autostakin peseytyi enimmät siitepölyt pois. Pieleen meni tosin ajatus valokuvaamisesta, kun en viitsinyt vesisateessa kökötellä kameran kanssa pitempiä aikoja. Valkovuokkoja oli pientareet  täynnä, mutta kuski, etelän kasvatti ja etelän kukkiin tottuneena, ei pyynnöistäni huolimatta suostunut pysähtymään. Sinne jäivät nekin ihanuudet.

Ikaalinen vaikutti vallan nätiltä paikalta. Vesisade haittasi parempaa tutkailua ja kamerointia, mutta voi vaan kuvitella, miltä se seutu näyttää kesällä! Ja mikä se oli se Vanha Kauppala tms. Ihana portti, jonka takana alkoi vanha Ikaalinen? Siltä se ainakin näin äkkiseltään näytti. Sinne voisi mennä vaikka uudelleen.

81666.jpg

Taitaa olla jossain Kyrösjärven rannalla

81667.jpg

Sulaa ja kylmää vettä

Tuolla rannalla tupsahti mieleen yksi kesä 90-luvulta (yllätysyllätys), jolloin kävimme yhden kaverini kanssa ihmettelemässä Heinolassa. Olimme tulossa Ilosaarirokista ja menossa Hämeenlinnaan, kun totta kai piti Heinolassa pysähtyä. Kävimme yhdessä "venesatamassa" pesemässä hampaat ja lähipuistossa (kartan mukaan se voisi olla Vanhan kirjaston puisto) pidimme muuten vaan evästaukoa ja ihmettelimme, miten hienolta kaikki siellä näyttää. Tiedä sitten, näyttääkö enää. Pitäisi käydä joskus uudelleen. Mukavan pieni torikin siellä ainakin silloin oli.

Kamalasti paljon olisi paikkoja, minne haluaisin vielä mennä käymään. Porvoossa en ole koskaan käynyt, Porissa ja Vaasassa vuosia sitten, Hämeenlinna ja Lahtikin ihan tuossa matkan päässä. Lahdestakin ehtii kaveri käymään paljon useammin täällä, kuin minä siellä. Siinä on sellanen kaupunki, mitä myös muistelen pelkällä hyvällä - eivät ole tyhjää poliisit pysäytelleet eikä säikytelleet, kuten Jyväskylässä.

Lahdessa tuli aikoinaan käytyä muutaman kerran Kasisalilla keikoilla ja Torvessa. Kerran nukuttiin yksi yö autossa kadun varressa, kun kavereiden keikan jälkeen yöpaikka petti. Yöunet jäivät sillä kertaa vähän vähille, kun keskustassa piti omaa iloaan joku saksofonisti. Hieno soitin muuten, muttei keskellä yötä keskellä kaupunkia, kun yritti nukkua. Kaverit kuorsasivat pienessä kaljassa, minä torkuin ja pilkin. Hyvin selvittiin siitäkin reissusta, nykyisin niitä vaan muistelee lämmöllä ja pienellä ihmetyksellä, että kaikkea sitä on sattunut ja tapahtunut. Miksi ei enää? Mihin se kaasu- ja menojalka on kadonnut? Tallella se taitaa olla, vaikkakin elää vähän säästöliekillä.

Kävin kyselemässä sitä pyörääkin, kun aloin ahistua ajatuksesta, josko sitä on enää tallessakaan. Mutta siellä se oli, ei ole turhaan tunnistusmerkkejä. Höölinä lupasivat, että maanantaina. Saapas näkee. Siihen mennessä ehtii ilmat muuttua moneen kertaan.