Haukotuksia haukotusten perään, vaikka tässä pienet iltapäivätirsat vedinkin. Taitaa olla kahvin aika ja paikka, kunhan tästä irtaannun. Helppo syytellä helteitä ja muita lieveilmiötä, kun on illasta aina niin poikki. Mökillä ei pahemmin nukuttu päikkäreitä, koska siellä oli koko ajan tekemistä ja syönnin päälle oli hyvä lähteä vaikka ongelle, niin varmasti pysyi hereillä. Täällä kotona on niin helppoa mennä pötkölleen, ihan vähäksi aikaa vain, lepuuttelen silmiä - ja kohta herää ja tuijottaa pöljänä kelloa, että oho! Mutta nythän on loma, olkoonkin miehen loma, niin voinen ottaa minäkin vähän iisimmin.

Aamusta lähdettiin vaateostoksille, mies kinusi. Hällä on joku paitapakko. Samalla katselin itselleni jotain, mutta enpä sitten löytänyt yhtään mitään. Kaupat on täynnä, tai no, ei ihan enää, koska ale on jo pitkällä, mutta paljon niitä vaatteita on, mutta en vaan löytänyt mitään mieluista. Hyvä niin. Säästin rahat, eikä tässä työttömänä ollessa uusille vaatteille ole edes käyttöä. Ja mitä tässä enää kesävaatteilla tekee? Eiköhän nämä helteet ole kohta ohi, onhan! Minen jaksa näitä kohta enää!

Kävimme taas ulkoruokinnassa, kantapaikassa vetämässä pannupitsat naamaan. Piti ottaa jotain muuta, kuin pitsa, mutta kuinka kävi. Sattuipa paikalle myös vähemmistön edustajia pari kappaletta lapsineen. Heillä on kumma tapa viedä ja saada huomio ottamalla koko tila haltuun. Sen olen nähnyt ja kuullut entisissä työpaikoissani, mutta myös tuolla ruokapaikassa. Nuorempi nainen kävi pyytämässä tarjoilijalta paperikasseja, ajattelin, että aaa, he kävivät tilaamassa ruokaa ja ottavat mukaan. Mutta mitäpä tekevät naiset; menevät vessaan ja tulevat hetken päästä paperikassit täynnä ulos, poistuen pihalle. Taisivat tyhjentää hamosensa, vai mistä ne taikoivat ne kantamuksensa yks2 yllättäin. Vai vähensivätkö yhden hamekerroksen, hellehän oli, juu.

Mies kävi myös tilaamassa jonkun elokuvapaketin. Marisi, että Vuokrapaikka on nostanut hintojaan (kortista huolimatta), eikä siellä ole pitkään aikaan ollut kuulemma mitään hyvää. No, jos ja kun on meidän perheen tienestipää, niin siitä vaan, kunhan laskut maksaa. Illalla tai viimeistään huomenna pitäisi elokuvia tulla joka tuutista. Ja kyllähän ne sadesäätkin taas tulee, joten...

Siitä mahdollisesta paluumuutosta ei ole vielä kenellekään puhuttu, eikä sanalla mainittu. On parempi pitää mölyt mahassa ainakin niin pitkään, kunnes varmistuu yksikään asia. Joko täällä tai siellä toisessa päässä. Eivät pääse ainakaan heti alkuun sanomaan, että "mitäs me sanottiin, kyllä te vielä joku päivä takaisin tulette!" Harva kun ymmärtää sitä syytä, miksi täältä pois muutettaisiin, jos muutettaisiin. Yksi lysti se kai silloin olisi, jos tässä molemmat vaan maattaisiin ja räittäisiin kattoon ja oltaisiin tyytyväisiä tuohon kattoon, mutta kun näin ei ole.

On tämä kyllä...