Käynti naapurikaupungissa tuo aina sopivasti vaihtelua näihin maisemiin. Ja sitä valinnanvaraahan näillä seuduilla on, kiitos hyvän sijainnin. Samalta reissulta löysin myös jonkunsortin haahuiluhousut, jotka periaatteessa olisi pitänyt löytyä myös tuosta kivenheiton päästä samanmerkkisestä kaupasta, mutta ei. Tein muitakin löytöjä.

Pessimistinä kannoin kahdet housut, kokoa M ja L, sovituskoppiin ja totesin jo ämmän kohdalla, että liian isot. Eikun riskillä vaan takaisin tangoille etsimään koko S ja äkkiä pois. Ajattelin, että jos ne ei kotona sovi päälle, lähetän äitille. Kotona totesin, että siinäkin koossa oli lahkeissa ylimääräistä, mutta eikun pesukoneeseen, josko ne edes vähän lyhenisivät. Epätoivoista meininkiä, mutta koska selvisin alle kympillä, on tyydyttävä siihen, mitä sillä rahalla sain. Niin kerta. Vähän on teinimeininkiä vielä lahkeissa havaittavissa, mutta eipä tässä jakkupuvuilla koreilla muutenkaan.

Lielahdessa käytiin tulomatkalla kahvilla ja ahneena herkkupeeseenä valitsin viinerin kyytipojaksi. Kaukaa lasin takaa katsoin, että päällä koreilee mansikoita, mutta pöydässä totesin ne vadelmiksi. Auts. Paha paha asia. Omaa tyhmyyttäni en kipannut niitä miehen lautaselle, vaan söin menemään, vaikka tiesin ottavani sen riskin, että kohta saan kärvistellä kivun kanssa. Pienesti kyllä ajattelin, että josko pitkä tauko olisi tehnyt tehtävänsä ja nyt kestäisinkin syödä vadelmia.

Älä unta nää!

Puolen tunnin päästä viinerin syönnistä maha oli taas kipeä ja ihan omituinen. Se siitä. En tiedä, mikä siinä on, mutta "raakoja" vadelmia en kestä syödä. Tulee karsea olo muutamaksi tunniksi. Ehdin jo toivoa, että menkat alkaa, mutta kipu oli ylävatsassa, joten sama vanha vattuvaiva se vaan oli.

Joskus aikoinaan sain raa´an omenan syönnistä samat vaivat, kuten myös vähän raa´aksi jääneestä munakkaasta, ja ajattelin sen joksikin sappiviaksi tms., mutta nykyään menee omput ja munat alas ihan tuosta noin vaan ilman seuraamuksia. Vadelman haitat on ja pysyy. Pitäisi vain vältellä niitä viimeiseen asti.

Tämän päiväinen oli taas hyvä muistutus.