..mutta kilot pysyy. Pankkitili hupeni taas kummasti, mutta on ainakin taas tämän kuun vuokra ym. laskut maksettu, joten eiköhän se katto pysy pään päällä edelleen. Ei sillä, että pelkoa asunnottomuudesta olisi, mutta onhan tässä pientä muuttokuumetta ollut päällä jo hyvän aikaa. Toisilla on autokuume, toisilla lapsettaa.

Omia kokemuksia ei ole kuin näistä laatikoista ja rivitalosta. Ehkä sen takia jopa OKT-asuminen tuntuisi liian suurelta askeleelta.
Kyllähän kerrostalossakin voi asua, kun ei ole vaihtoehtoja. Meillä ei ole ainakaan tällä hetkellä. Vakitöistä ei ole tietoa, joten on parempi vain jatkaa haaveilua. Suunnittelu ei maksa ajatuksissa mitään ja netissä voi käydä kurkkimassa ihmisten asuntoja sillä silmällä ja ottaa vinkkejä sisustuksesta. Sillä pääsee jo pitkälle ja saa tavallaan tyydytettyä tätä muutoshalukkuutta. Toinen hyvä keino on nämä television sisustusohjelmat, vallankin kakkoselta tuleva. Siinä ne muutokset ei ainakaan ole liian korkealentoisia.

Satuin päivänä eräänä kuulemaan talon tietotoimistolta (ei ehkä kuitenkaan tietävimmästä päästä), että näihin taloihin on tulossa vuoden-kahden sisään remonttia. Se, kuinka laaja ja iso, jäänee nähtäväksi. JOS tästä täytyy lähteä evakkoon, niin olisin periaatteessa valmis muuttamaan jo kokonaan alta pois. Olisipa ainakin tarpeeksi hyvä syy. Ei se uuden karhea vessa ja putkisto paljon lohduta, kun muuten se tilanne pysyy samana; omaa pihaa ja rauhaa ei ole yhtään sen enempää, kuin nytkään. Asunnot on niin haperoita, että tietää asuvansa muiden keskellä.

Kun ollaan tehty miehen kanssa maastotutkimusta kävellen ja autoillen, niin ei voi kun ihmetellä tätä nykyrakentamista. Taloja nousee kuin sieniä sateella ja vielä taajempaan. Kerrostalolähiöissä sen jotenkin ymmärrän, mutta että ihmiset rakentavat oman torpan toisen etu- tai takapihalle  -mitä järkeä? No, onhan se aina oma koti, mutta täytyy olla kyllä tosi sosiaalista tyyppiä, että pystyy asumaan niin lähellä naapuria. Onhan se ehkä mukava nähdä, mitä toinen laittaa leivän päälle ja miten naapurin äijä laittaa rouvansa ojennukseen.