Saisiko tämän aamun uudelleen käyntiin? Meni vahingossa aamu vähän mönkään. Tai mönkään ja mönkään; voiko työtön muka nukkua pommiin? Kyllä voi, jos on tietyt kuviot, kuten minulla.

Heräsin miehen tehdessä töihinlähtöä puoli 7, "mä lähden vähän aikasemmin", muistan kuulleeni ja ajattelin siinä vaiheessa, että voisinpa nousta minäkin. Sammutin kännykästä herätyksen (6.45). Painoin pään vielä tyynyyn ja ajattelin, mitä lie. Yritin kai saada ajatuksenjuoksua vetreämmäksi ja silmät kunnolla auki. Heräsin vähän paremmin, nousin, menin konehuoneeseen, avasin tietokoneen, jatkoin normaalit aamurutiinini ja lopulta pääsin lukemaan Blogilistan päivityksiä. Onpa täällä ollu ahkeraa porukkaa, totesin ja jatkoin lukemista.

Jossain vaiheessa katsoin tietokoneen kelloa. Se näytti 8.00! Olin nukkunut tunteroisen myöhempään, mitä tavallisesti ja mitä ylipäänsä oli edes tarkoitus. Ajattelin käyttää vain hetken heräämiseen ja virkistymiseen, mutta tajuhan siinä oli heti mennyt ja olin nukkua posottanut tunnin lisää. Onneksi ei ole työaamuja.

Nyt on taas vähän pöllämystynyt olo ja mistään ei meinaa saada otetta. Niin, paitsi tästä näppiksestä.

Duussi kirjoitti omasta onnenbambustaan, josta sain ajatuksen, jotta pitäisikö sellainen viherkeppi tähänkin huusholliin hommata. Jospa siitä olisi jotain hyötyä työ- ja asuntorintamalla. Just. Mutta ollaan tässä odoteltu, että mitäkö hyvää taikka pahaa tietää se, jos ja kun housut ratkeaa (mies tuli päivänä eräänä kesken työpäivää vaihtamaan työhousut, kun oli käynyt ratkostapaturma kesken kaiken. Jo oli taas ompelukoneelle käyttöä, vaikka päivää aiemmin olin itsekseni tuumannut, että senkin voisi myydä tarpeettomana pois. No, en tasan tarkkaan myy.) ja myöhemmin hän rikkoi juomalasin; sanovat, että sirpaleet tuovat onnea.

Sitä tässä nyt ollaan odoteltu muutampi viikko. Kerron kyllä, jos huomattavaa muutosta nykyiseen onnellisuuteen tapahtuu.

***
Lisäys 12.10

Huomattava muutos tapahtui ennemmin, mitä arvasinkaan. Kurkkikaa ja ihastelkaa (ja soittakaa hyvää musiikkia ihan maun mukaan!)!
Kiitos Vintti!!