Olen tässä jo aamun puhissut ja tuhissut toivottavasti pahimmat höyryt ja kiukut pois. Kellahdettiin ruokalevolle, mutta siitä mitään tullut, kun päässä kihisi ja lonkkaa särki, kuin vanhuksella konsanaan. Sen siitä sain, kun ilman sukkia hipsin kylmällä ilmalla. Sukuvika nekin vihlomiset. Villasukat tässä tarvitsisin. Kaiken kruunasi miehen toteamus käsi minun vatsanseudulla; "koitapas tehdä aaltoja".

Tässä vielä aaltoja tekemään, kun ne aallot teki juhliva kansa eilen torilla. Oli ihanaa katsella turvallisesti ja väljästi eilistä juhlimista kotisohvalta. Ahisti se ihmismäärä ja vielä ahistavammaksi olo kävi, kun ajattelin, miten sieltä joukosta pääsee tarvittaessa pois! Ja mitäs sitten, jos siellä sattuu jotakin. Jostain luin, että sinne oli varauduttu muutamalla kymmenellä järjestysmiehellä (olikohan lkm 70?). Nyt on luettu, että väkeä on ollut lähemmäs 100 000 ja sielläkö ne muutamat järkkärit mitään pystyivät tekemään. Vallankaan, kun se keltainen liivi ei tarkoita sitä, että heihin voisi luottaa saati tietäisivät neuvoa kysyttäessä. Saaran kokemukset eilisestä saivat kiukun kyyneleet silmiin, en mahda mitään.

Minkä takia Suomessa aina ja joka paikassa täytyy olla niitä ääliöitä, jotka käyttäytyvät ääliömäisesti ja joiden ääliömäinen käytös laitetaan juomisen piikkiin ja selitellään sillä, että kun väkeä on paljon, aina sattuu ja tapahtuu. Olen ollut keikoilla, joilla soitto loppuu siihen paikkaan (ainakin joksikin aikaa), jos yleisössä joku luulee varastavansa shöyn. Isommissa massatapahtumissa pitäisi olla niitä valvovia silmiä suhteessa enemmän, jotta tuommoisia ei pääse käymään. Tai ainakin ne häiriköt saataisiin sieltä noukittua pois ja talteen. Eikö täällä ikinä koskaan opita?

Nyt vaan lehdet paukuttavat, miten tuli tehtyä yleisö- ja karaoke-ennätys ja kaikki juhlivat iloisesti. Mitä iloa on siitä, että saa olla pelko persiissä, mistä päin lentää mitäkin ja kuka käy päälle. Hei hallelujaa!

Toinen ärsyttävyyden huippu oli se, minkä hemmetin takia noihin Helsingissä järjestettäviin kansanjuhliin täytyy aina raijata kaikenmaailman esiintyjiä typeristä näyttelijöistä lähtien? Anteeksi, korjaan, ei itse näyttelijöissä vikaa ole, mutta tervasaarelaiset on jo vanha juttu, joka ei ainakaan minua enää naurata pätkääkään, vallankaan jos ja kun odottaa Lordin esitystä. No, mitäpä tässä valitan, kotisohvalta pääsin välillä vessaan ja kukaan ei tuuppinut eikä töninyt. Kuvaus tosin paikkapaikoin ontui pahemman kerran, mutta annan anteeksi.

Laitoin ennen pääesiintyjää kavereille tekstiviestin ootteko torilla, myöhemmin tuli vastaus "oltiin, mutta eipä nähny edes lavaa. Vähä aikaa siellä ihmeteltiin Lordifanien määrää, kun sehän kuitenki oli euroviisuissa kansallinen häpeä koko yhtye." Niinpä. Kyllä se joukkohurmos saa ihmeitä aikaan.

Toivottavasti tämä kaikki rauhoittuu ensi viikon aikana ja uutisiakin voi taas seurata ilman verenpainetta. Ei ole yhtään enää vara kohota.