Otsikko voisi paremminkin olla haksahda kuvankäsittelyyn, mutta sellaista kohtaa ei tullut vastaan, kun noita eräänkin ohjelman valikoita olen käynyt läpi. Ihan vaan ystävällismielinen pieni piru sisälläni tahtoo edelleen jatkossakin laittaa näitä epätarkkoja otoksia tänne sivuille. Harjoitustahan tämä kaikki on - siitä pidän kiinni.

Vaahtera.jpg

Tässä on puoli iltaa mennyt värkätessä ja kikkaillessa (ja nyt särkee päätä!), koska ajattelin, että kokeillaan nyt, onko tässä mitään itua. Marla sivusi sanailuissaan aihetta, jota itsekin olen aika ajoin pähkäillyt ja märehtinyt, vaikkakin vähän toisesta vinkkelistä. Kuvankäsittely. Sillä on kannattajansa ja käyttäjänsä, mutta myös vähän kriittisesti suhtautuvat. Se on niin laaja ja monisyinen aihe, että ei puhettakaan, että alkaisin sitä nyt enää tänä iltana jauhamaan.

Olen joskus kauan aikaa sitten ottanut koneelle jonkun Glimpin, jota on pitänyt kokeilla jo yhtä kauan, kuin se on koneella ollut. Tänä iltana yritin värkätä noiden valokuvien kanssa. Pitäisi päästä "Tumpelot kuvankäsittelijät" -kurssille opettelemaan, koska oma ymmärrys ja kokeilunhalu ei aivan riitä.

Jos ja kun esimerkiksi haluasin saada "tärähdyksen" tms. epätarkkuuden pois - mikä on se oikea työkalu sen korjaamiseksi? Värejä sain vähän muutettua, mutta senkin harjoittelua täytyy jatkaa.

197337.jpg

Onko näissä nyt niin suurta eroa?
Sama kamelin reppana niissä on molemmissa.
Niin, paitsi, että tuo aidantolppakin on ihan turha.
En vaan onnistunut hävittämään sitä.

197333.jpg

Hyvä on, minä myönnän, että kuvankäsittelyllä on puolensa ja puolensa - mutta harjoitusta se vaatii. Ja asennemuutoksen. Se taitaa ollakin se vaikein osuus ainakin minulla.