Jääkiekosta en paljon mitään hehkutuksia keksi, mutta Korento virkisti merkinnällään minun muistia, että olenhan minäkin käynyt kerran elämässäni jääkiekko-ottelussa ja ihan oikeassa hallissa. Tämä tapahtui Hämeenlinnassa. Silloinen hämeenlinnalainen kaverini oli kova HPK-fani ja hänen matkassaan jouduin taikka pääsin katsomaan peliä.

Olihan se ihan mukava kokemus, vaikkakin aika toopea oli olla katsomossa, kun kaikki muut ympärillä olevat kannattivat, kuka ketäkin. Minä vaan ihmettelin, että just joo, kiekkoa maaliin ja sassiin! En ole koskaan kannattanut mitään joukkuetta, koska ei ole ollut, mitä kannattaa. Se etu kotikaupungissa on ollut, ettei siellä kai mitään mainittavaa jääkiekkoseuraa ole ollut. Jääpallo siellä lentää, tosin sitäkään en paremmin seuraa. Täällä Tampereella en ole kummankaan joukkueen kannattaja. Kuten joskus on tullut sanottua, tykkään katsella vaan maaotteluita.

Piti kaivaa vanhoja valokuva-albumeja ja tässäpä siitä hallireissusta muistona kuva. Juu, on tuon verkon takana elämääkin, kun oikein kunnolla tihrustaa. Lopputulosta en muista, mutta jotenkin sellanen mutu-tuntuma on, että Lukko voitti.

67866.jpg
HPK-Rauman Lukko syyskuussa 1993

Vuodet on hurahtanu ja liekö edes samoja pelaajia enää, mutta tunnelma on varmaan Rinkelinmäellä sama, ellei pahempi (parempi). Onnea peliin ja Poriin!