Yhteen eivät sovi formulat, huutava selostaja, formuloiden ulina ja minun PMS-oireet. Meinasi tulla tuhoa, kun tunsin pientä uhoa. Ah, kuinka runollista taas, kun vaara on ohi ja voin olla, niinkuin en olisikaan. Hyvä, etten tiskatessa vääntänyt kapustaa poikki, niin v*tutti taas kaikki. Hetkeä aiemmin nautin räkättirastaiden vaiko harakoiden räksätyksestä parvekkeelta ja keräsin voimia tiskaukseen, mutta armas naapuri päätti tulla taas tupakalle. Että voi jotkut tupakat haista pahalle!! Siis minen käsitä! Eihän ne kaikki tupakat, mutta nuo, mitä lähinaapurit polttavat, menevät ainakin minun hermostoon sellasta kyytiä, että pienikin hyvä mieli on poissa. Parveketupakointi pitäisi kieltää! Miksei kukaan tule sellaseen adressiin kysymään minulta nimeä?

Eikä tämä tupakkavastaisuuteni ole aivan ehdotonta. Lapsuudesta muistan, kun isä poltti vielä silloin ja vieläpä autossa. Minä istuin takapenkillä ja ah! mikä ihana tuoksu sinne leijaili. SE oli hyvää tupakkaa; ainakin hajultaan. Ne olivatkin itsetehtyjä, eikä mitään kauppojen tusina-askeja. Yhtä mukavia muistoja on, kun isä kävi tankkaamassa. Tykkäsin siitä bensa-aseman katkusta, mikä tuli autoon sisälle. Vielä nykyäänkin huoltamoilla on parasta se bensanhaju.

Jahka tiskit sain tiskattua ja olokin siinä vähän rauhoittui, selasin uusinta
Aplodia (2/2005). Kulttuuria on taas joka lähtöön ja koska kotiseudullani sen anti oli aikoinaan vielä lapsenkengissä, olen päättänyt täällä ottaa vahinkoa takaisin sen, minkä pystyn ja kykenen (taloudellisesti ja ajallisesti). Kokkola oli ensimmäinen ja nyt into piukkana lueskelin syksyn ja talven tarjontaa. Yksi konsertti on jo lyöty lukkoon ja nyt tilasin liput teatteriin. Kolmesta vaihtoehdosta Eila, Rampe ja likka osui ja upposi. Nyt on kova odottaminen taas ja pelko peeseessä, että peruuntuuko meno omista vai muista syistä.

Härkösen Loppuunkäsitelty on edelleen ostoslistalla. Kävin jo aiemmin kysymässä sitä kaupasta, mutta eivät olleet vielä sitä saaneet. Ajattelin säästää postimaksuissa ja siinä se taas nähtiin. Jospa olisinkin tilannut sen kirjakerhosta, niin ehkä se olisi jo kotiinkannettuna ja lukukeskissä. Ehkä hyvää kannattaa taas odottaa. Kuten syksyä.