Elokuun ensimmäinen. Voi juku, miten se tuntuu ja kuulostaa hyvältä omissa korvissa ja omassa kierossa mielessäni. Se tietää syksyn alkua ja sadepäivien ropinaa, arkea ja normaaliin synkkyyteen palaamista pikkuhiljaa. Olen syksyn lapsi ja sen kyllä huomaa.

Aamulla kun heräsin, heti toinen ajatus oli; siellä on satanut vettä, hyvä, mutta eihän sitä harmautta pitkään kestänyt. Nyt siellä meinaa olla helle, kuten parhaanakin kesäpäivänä. Vaan kyllä se tästä iloksi muuttuu!

Lähdin aamulla pyöräilemään (oli muuten taas pitkästä aikaa koskettu pyörään. Olen pitänyt sitä telineessä, mutta nyt se oli jalan varassa. Minkähän hemmetin takia, kysyn vaan!), kun piti viedä postia laatikkoon. Sain sitten päähäni, että poljenpa vielä sinne ja vielä sinne. Loppujen lopuksi tuli ihan hyvä lenkki, vaikkakin huomaa, että taukoa on tullut pidettyä. Jos tässä sitä pyöräilyä meinaa kokeilla ihan kimpassa, niin minunhan pitää kerätä pohjakuntoni uudelleen. Vallankin, jos vauhti "pitää" olla se, ettei toppavaatteita tarvita. No, voin sanoa, että jos näitä ilmoja jatkuu pitkällekin elokuuta, niin voipi tulla tennareissa hiki.

Suunnittelevat tuolla Kehriksellä myös joukkokuuria ja ilmiantoja omasta punnitustilanteestaan. Lupaan olla hengessä mukana, mutta vähän pienemmällä liekillä. Onhan nämä jo nähty, että jos minä mitä ääneen kirjoitan, mikään ei onnistu. Nih. Yritän pysyä matkassa ja kerron, jos on kertomista, kuten tähänkin asti. Mikäänhän ei minua näköjään pidä näppikseltä pois ja suutani supussa.

Hei, tässähän olisi tilausta blogipyöräilylle, kun on kaikenmaailman Kylän ympäriajoja ja koukkukerhoja. Siinä tulisi samalla hoidettua kuntoa ja tavattua uusia ihmisiä.

Mietintätauko.

Juuei, sehän on sama, kuin tulla ulos kellarista. Parempi vaan pyöriä tässä oman navan ympärillä ja tutuissa maisemissa tuttujen ihmisten kera. Toistaiseksi.

Nyt alkaa hengityskin tasaantua ja tärinä hiljentyä. Voisin jatkaa vaikka muita päiväaskareita. Olen muuten huomannut tässä vanhemmiten, että esimerkiksi sitruunanmakuinen vichy on aivan älyttömän hyvää (jano)juomaa! Päärynäsiiderin lisäksi. Ennen miehen tuloa kuvioihin en voinut sietää vissyjä, mutta olinkin maistellut lapsena vaan tavallisia ja mauttomia. Mikä ankeus ja vaihtoehtojen suppeus!