Sukulaissielu vinkkasi edellisen merkinnän kommenteissa Käspaikan ja sieltä tämän kutomisen perusteet. Taitaa olla tuttu paikka monelle, mutta minä törmäsin sivustolle eka kertaa. Jo osittain unohtuneet oppini olen saanut äitiltä ja koulun ah! niin järisyttäviltä käsityötunneilta, että tuo ohjeiden luetunymmärtäminen on jäänyt vähän heikoille. Muutenkin käsityötunnit yläasteella oli sellasta pakkopullaa, että se viimeinenkin into ompeluun ja muuhun koki aikamoisen inflaation.

Muistan tehneeni ainakin hameen ja anorakin, jotka kyllä myöhemmin äitin käsittelyssä koki muodonmuutoksen. Mitä sitä hyvää kangasta hukkaan laittaa. Olen huomannut senkin, että jos joku vaate tm. päätyy UFFin kierrätyslaatikon sijasta roskiin, otan edelleen talteen kaiken mahdollisen napeista lähtien. Joskus voi tulla käyttöä. Taikka sitten ei.

***

Otsikon *vaihtopipo liittyy puolestaan hakusanoihin, joita on ihan pakko taas naputtaa muistiin.

suuntavaisto - Mikä se on? Sisäinen kompassini on ainakin joskus täysin hävöksissä. Ei ole takeita, että osaan kulkea takaperin takaisin lähtöruutuun.

muuttohaukantie - Siru tästä aikoinaan kirjoitti, ja kyseistä ohjelmaa odotan kyllä myös.

oletko varastanut - En ole. Olen siihen hommaan (ollut) liian arkajalka, enkä kyllä muutenkaan. Mitä suotta.

hierojalla & alasti - Jos nyt edes tohtisin mennä sinne hierojalle asti, mutta jos siellä pitäisi vielä alasti kekkuloida tai edes maata pötkötellä, niin ei kiitos.

sukkahousut mies - Näkisin ja olen nähnyt mieluummin miehen hame päällä, kuin sukkahousut jalassa.

jospa olisin vähän pitempi - Sama toive muistuu mieleen monesti keikoilla, ei muuten. Olen ihan tyytyväinen näihin sentteihin pituudessa.

radiosta omaan tarkoitukseen - Niin, että mitä? Näin aamutuimaan ei nyt oikein aukene tuo tarkoitus.

sille alasti just - Siitä vaan! Jokainen esiintyy tavallansa.

imuroi netistä - Aiai. Tässä tuskin tarkoitetaan pölyjen siivousta. Mitä esim. musiikin imurointiin tulee, niin siinä taas aihe, johon suhtaudun omalla kohdallani kriittisesti. En imuroi, enkä polta levyjä. Suosin alkuperäisiä äänitteitä.

miten leikata leipäjuusto - Ei voi olla vaikea tehtävä! Siitä vaan veitsi käteen ja paloiksi. Muotoja on yhtä monta, kuin on leikkaajaa.

miten saa siivouksesta kivaa - Ei mitenkään! Tai no, jos nyt oikein miettimällä miettii, niin taustamusiikki voi tehdä terää ja kun pitää mielessä sen, mitä seuraa, ellei siivoa. Eiköhän se / ne motivoi ihan tarpeeksi.

naisen ajatusjuoksu - Siitä en tiedä mitään, mutta ajatuksenjuoksu on toisinaan aika käsittämätöntä!

virtaa keikkasettiin autosta - Jaa-a... akulla ei taida tämän kanssa olla mitään tekemistä, mutta jos siinä automatkalla kuuntelisi vaikka jotain muuta. Jotain muuta, kuin sitä omaa musiikkia keikkamatkalla. Ko, kö? Mitähän tuolla on ajettu takaa?

auto ei käy kaikilla - No, ei käy valitettavasti. Olisi aika taloudellista, jos sinne voisi tunkea vaikkapa vehnäjauhoja, mutku ei. Kannattaa tosin varmistaa, millä se oma auto käy, ettei mene ja riko sitä.

loruja erosta - Syntyykö siitä loruja? Minusta tuntuu, että melankolisia runoja ehkä, mutta lorut on vähän kevyttä. Ellei sitten koe vapauttavana sitä eroa, mene ja tiedä.
Hyviä loruja löytyy vaikkapa Runosaaresta.

meän kieli - Tuttu kieli monelle, suurimmalle osalle täyttä hepreaa. Särähtää joskus pahasti korvaan, mutta tuntuu myös liikuttavana pistona rinnan alla, jos sitä nykyään kuulen.

maailman paras hampurilainen -  Sellasen on Siru joskus kuulemma tehnyt, kertoi taannoin kommenttilootassa. Minä en ole vielä sellasta syönyt. Hankalia syötäviä kyllä jotkut.

suomalaisen naisen talvikenkiä - Valikoimaa riittää, vaan ei minun kaapeissa. Tyydyn muutamiin kenkäpareihin, on sitten kesä taikka talvi.

kenkienosto - Vaikeaa ja kallista, jos minulta kysytään. Väri on helppo valinta, mutta että löytää se sopiva 36 - 37 mono, niin siinä sitä on haastetta.

missä voi kuunnella apulantaa - Aika hiljaiselta vaikuttaa tällä hetkellä, mutta kannattaa seurata keikkakalenteria, josko se siitä päivittyy. Keikkoja odotellessa suosittelen ostamaan levyn jos toisenkin ja kuuntelemaan ihan vaikka vaan kotona. Siivotessa.

***

Olen meinannut jo pitemmän aikaa siivota Lukunurkkausta, jopa poistaa sen mahdottomuutensa takia kokonaan, mutta koska sitä statistiikan mukaan käytetään aika sujuvasti ja paljon, niin ehkä jätän sen vielä. Onhan se kaiken varalta, jos ei Blogilista toimi.

Nyt on muuten taas niitä päiviä, kun talitintit tykkää köpötellä ikkunalaudalla! On ne vaan lutusia!