Viimeistä viedään. Maaliskuuta. Viikko sitten tähän aikaan torkuin ja olin menossa keikalle, nyt taas ei ole minkään valtakunnan menokenkää jalassa. Asiaan saattaa vaikuttaa se, että tämä päivä on mennyt enemmän ja vähemmän siivotessa.

Aamulla iski inspis petivaatteiden vaihtoon ja siitä se sitten lähti. Ne sellaset ylimääräiset energiahetket on parempi käyttää saman tien, ennen kuin ovat ohitse. Olen kai lukenut liikaa myös patjamerkintöjä, kun sain päähäni, että nyt voisi olla aika pestä petauspatjan suojukset. Nekin on kyllä omissa pusseissaan, mutta siitä huolimatta petarit kaipaa pesua. Intopiukkana revin suojukset pois ja aloin tunkea toista pesukoneeseen. Huonolla menestyksellä. Kun ei mahdu, ei mahdu. Liian pieni pesukone niihin hommiin.

Vähän aikaa kiukuttelin ja surffailin netissä, josko johonkin pesulaan täytyy suoriutua, mutta aikani harhailtuani ja hintoja katseltuani (niissä, missä ne asiallisesti ilmoitettiin) päätin tekstailla –kenellepä muulle, kuin äitille. Nyt on sitten sovittu, että jos pääsiäisenä päästään lähtemään kotiapäin, otetaan petarit matkaan ja pestään kotikoneessa, se kun on kokoa isompi. Siinä on pesty ennenkin kaikki. Ja taas on ongelma ratkaistu. On ne äitit kyllä hyviä. Ja tärkeitä. Isiä unohtamatta. Täytyy harkita pesulakeikkaa sitten myöhemmin, jos ja kun on ylimääräistä rahaa.

Naapuriin on ilmestynyt uusi asukki ja sen kyllä kuulee. Nykyään siellä huutavat kuorossa isoveli, äiti, isä ja vauva. Tänään taisi äiti saada kunnon hepulin, koska ovia paiskottiin ja sanoja ei säästelty. Melkein järkytyin. Ja lapset huusivat kurkkusuorana. Voi, sitä perheonnea. Vauvanitku on vielä aika hiljaista, mutta kyllä se siitä kovenee, jahka muutama kuukausi menee. Täytyyhän sitä kasvattaa vähän keuhkoja.

Tänään tuli taas Saksasta postikortti. Sielläkin on kuulemma kevät. Alkaa pikkuhiljaa huolestuttaa, että tuleeko se tänne ollenkaan. Lehdet on täynnä kevät- ja kesävaatemainoksia, puutarhakalusteita ym. mutta eihän tuonne loskaan vielä mitään kesälipposia passaa laittaa.

Mitä eroa on muuten Germanylla ja Deutschlandilla? Minun sivistyksessä näyttää olevan iso aukko, koska olen nyt aikalailla pihalla. Yritin penkoa netistä tietoa, mutta sieltä tähän hätään mitään löytynyt. Minun vanhat sanakirjatkaan vuodelta 1985 ja 2000 eivät tunne, kuin tuon G:llä alkavan. Liittyykö se uusi nimi jotenkin EU:hun vai mikä juttu tämä on?

Lisäys: Juu, mitään en oo ottanu, muuten vaan pää sekasin!
Kiitos Tipi!