Ns. työt meinaan. Viimeiset viikot alkaa olla käsillä tätäkin rupeamaa ja sitten ollaan taas suu mutrulla, että entäs nyt? Olisiko kenties minun vuoro pitää lomaa? Tai entäs jos se loma pitkittyy ja pitkittyy ja muuttuukin todellisuudessa taas työttömyydeksi. Hmmm.. aikansa aina kutakin, sanoi pomo, kun päitä putoili.

Laitoin tässä taannoin yhden työhakemuksenkin taas menemään; edellisistä onkin puoli vuotta. Piti vähän päivittää, muutakin kuin faktoja. Aika näyttää, tuleeko edes paluupostissa mitään, saati, että tärppäisi oikein kunnolla. Ehtiihän tässä taas harjoitella hakemusten kirjoittamista, kunhan syyskuu alkaa.

Olen työn puolesta päässyt ja joutunut lukemaan ja kirjaamaan hakemuksia ja kyllähän niistä osa oli sellasia, jotka olisin suoraan laittanut mappiin Ö, jos se vaan olisi mahdollista. Mitä kertoo hakijasta, joka puolihuolimattomasti lähettää hakemuksen, jota ei ole allekirjoitettu, josta ei tule ilmi ikä, saati työajat, työpaikat sentään oli viitsitty naputtaa ohimennen. On vaan yksi onneton A4, missä nyt kerrotaan kiinnostuneisuus avoinna olevaan paikkaan.

Pienesti tympi kirjata turhia hakemuksia (niitä, missä ei koulutusta ole lähellekään pyydetystä tai muuten vaan ne ovat kaukaa haettuja. Olenkohan minäkin joskus niin epätoivoinen työtön, että haen trukkikuskin paikkaa, vaikka en ole eläissäni kymmentä metriä lähempää trukkia nähnyt. Onhan se KIINNOSTAVA  menopeli..kai se kiinnostus joskus riittää?), kun ne vievät aikaa ja teettävät turhaa työtä. Tosin onhan koosteet aika helppo tehdä, kun ei ole paljon, mistä koostaa. Toinen sakki on sitten ne hakijat, jotka lähettävät nipun todistuksia ym. papereita. Huoh! Eikö olisi paljon kätevämpää, viksumpaa ja halvempaa lähettää pelkkä ansioluettelo (tai CV)!? Siitähän näkee - tai ainakin pitäisi nähdä - kaiken oleellisen. Kaikeksi onneksi minun ei tarvitse käydä tuon enempää läpi niitä hakemuksia eikä hakijoita; päättävät tahot päättää niistä asioista. Tulinpa vain näkeneeksi ja kokeneeksi, kuinka iso homma moisessa avoimen paikan täytössä on. Se hakemuksen ja ansioluettelon kirjoittaminen on pikkujuttu!