Aamutuimaan kävin siellä huoltoliikkeessä ja nyt on lukkoasia oorningissa. Setä ymmärsi yskän ja tutkaili lukot ja avaimet ja tuli siihen tulokseen, että ainakaan vielä ei kannata uusia koko hela hoitoa. Ja onhan edellisestä lukon vaihdosta vaivaiset kaksi vuotta. Kyseisen merkin tyyppivikoja, kuulemma. Piti kertoa miehelle terveisiä, josko ensin yritetään pieniä vippaskonsteja ja ellei ne auta (ja mies hyväksy asiaa), niin sitten palataan asiaan. Kiitin ja kurvasin helpottuneena pois. Halpa reissu, mutta tulipa tehtyä.

Ulkoilutin autoa nyt vähän enemmän ja kävin Kangasalan kirpparillakin. Nyt oli vähän huono löytöpäivä, mutta tulipa ajettua. Kauppareissulla kirosin mielessäni perhefarmarit - tai sen yhden, jonka kuski ei ollut osannut parkkeerata omaansa, vaan oli heittänyt kotteronsa ruutuun poikittain. Hänen onni oli, että pääsin lähtemään etiäpäin, enkä tarvinnut peruutella omasta ruudustani. On se kumma, että isoja autoja haalitaan, mutta sitten niillä ei osata ajaa saati parkkeerata. Ei tuo ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen esimerkki. Joku kerta otan sen kameran mukaan ja kuvaan muutakin kuin lintuja ja kiviä.

Läikkäkakku

Kotiin kun pääsin, niin oli virtaa taas vaikka muille jakaa. Tein Lasangettea ja leivoinpa kakun. Ajatuksissa ja ohjeessa luki Tiikerikakku, mutta jossain meni vikaan, koskapa ajatus katkesi, enkä enää muistanut, miten ne raidat pitikään tehdä. Nyt muistan. Vuorotellen, mutta ei siinä järjestyksessä, miten minä sen muistin. Sen siitä saa, kun pitää ko. kakun leipomisessa väliä sellaset 10 vuotta. No, kyllä se maistuu paremmalta, mitä näyttää. Helppo väittää, kun todisteena on taas vaan kuva. Visukintulle terveisiä!

17002.jpg


Uusi nimi blogille

Tässä taannoin mietin, pitäisikö vaihtaa nimi tälle blogille. Käytin siihen melkein unettomia öitä, kun jahkailin, annanko olla tämän nykyisen nimen vai olisiko syytä vaihtaa. Ja mihin. Tulihan niitä vaihtoehtoja mieleen ja joitakin jopa googletin, ettei vaan olisi jo entuudestaan (jota kyllä suosittelen kaikille! On aika ikävää, kun samannimiset blogit vilisee silmissä, eri sisällöllä tosin, mutta silti! Vähän vaivannäköä, vai onko liikaa pyydetty.). Toistaiseksi olen päätynyt kuitenkin pitämään tämän nykyisen nimen.

Niin, vaikka se vaihtaminenkin kävisi helposti. Olin unohtanut nuo anagrammit kokonaan, mutta nyt kun niistä taas muistutettiin, niin pitihän se käydä testaamassa. Tässäpä jaska jokunen, mitkä miellyttivät omaa korvaa.
  • Tarkkaillut erojaisiksi
  • Kertoillut asiakirjaksi
  • Tarkoituksella kirjaisi
  • Kirjalliseksi roikuttaa
  • Kirjoitetulla sikarikas
Eikä siinä vielä kaikki. Noita kun luin ja vääntelin eilisillan, niin näin unta, että olin vaihtanut blogini nimeksi Kirjoituksia pinserilistalle. Voi kauhistuksen kanahäkki! Tuosta kun heräsin, olo oli mitä helpottunein! Ei ihme, että tätä virtaa on riittänyt koko päiväksi.

***

Koskahan ehtisin katsoa Onnen varjot. Se dvd on ollut pöydällä jo monta päivää, mutta aina on muka jotain muuta. On tämä kiireistä tämä työttömän arki. Olo on niinkuin eläkeläisellä, bingoilu vaan puuttuu.