Eilen sain taas purra hammasta, etten olisi hyökännyt rappukäytävään ja todennut, että se on voi voi, kun ei lotrata sen veden kanssa! Kävi nimittäin niin, että oli vesimittareidenlukupäivä. Helpotin taas omaani ja toisten päivää ja laitoin lukemat valmiiksi paperille ja paperi oven ulkopuolelle. Katsokoon siitä. Touhusin eteisessä, kun kuulin tutun huoltomiehen äänen ja jonkun toisen. Kuulin myös sen, että armas naapurini oli lähtiessään jättänyt avaimen oveen. Tosi viksua! Ihan heti tuskin paluuta tekisivät, koska taksi oli just käynyt hänet seuralaisineen noukkimassa. No, eihän se minun ongelmani loppujen lopuksi ollut.

Toinen, se oudompi mittarinlukija kailotti käytävällä, että "kato ny, mitä lukuja nää on, eihän nää voi pitää paikkansa? Ei ne kyllä paljon kuluta vettä." Vanhempi huoltomies kuului tuumaavan tuttuun, rauhalliseen tapaansa, että "kyllä ne pitää paikkansa." Olin kusi sukassa, että se nuorempi tauno päättää kuitenkin tulla ovesta läpi, että HÄN katsoo, minkälaiset luvut siellä mittarissa on, mutta ei onneksi. Ja onneksi minä sain pidettyä kihinäni sisällä, enkä mennyt mesoamaan.

Tähän kun muutettiin, oli vesimittarit kaikesta päätellen nollattu ja nyt ollaan lukemaa kasvatettu sen, mitä nyt ollaan.
Tässä asunnossa on periaatteessa vuokran lisäksi kiinteät vesimaksut, mutta ne tasataan käytön mukaan pari kertaa vuodessa. Joskus saadaan palautusta (jonka voi itse vähentää seuraavasta vuokrasta), viime aikoina on jouduttu maksamaan lisää. Tämän kertaisesta ei vielä ole tietoa. Missään asumassani asunnossa ei ole vesi kuulunut vuokraan eikä yhtiövastikkeeseen, vaan se on pitänyt maksaa omasta pussista kulutuksen mukaan. Minut on jo pienestä pitäen opetettu, että sitä vettä ei tarvitse tyhjää holvata, hanat on suljettavaa mallia, silloin kun niitä ei käytetä - ja se oppi on mennyt perille.

Pyykkikone pyörii monta kertaa viikossa, mutta tiskit tiskataan käsin ja vain virutus (= huuhtelu) tapahtuu juoksevan veden alla. Suihkussa ei tulisi mielen viereenkään olla tuntitolkulla. Jos ei sieltä alle puolessa tunnissa (keskimäärin ehkä 20 min.?) selviä pois, niin ahistais. Varsinkin, jos se hana holvaa koko session ajan. Auts! Saan kramppeja pelkästä ajatuksesta. Näppylöitä tulee siitä, jos joku tulee keittiöön ja tahtoo vettä. Okei, ei nyt ihan sen takia, kyllä meillä saa juoda myös vettä ja saa ottaa ihan omatoimisesti lasin kaapista, mutta jos hana pannaan täysille ja sitä jääkylmää vettä odotetaan viisi minuuttia, minä voin pahoin.

Eihän sellanen, jonka ei tarvitse maksaa vedestä tai saa tiettyyn hintaan per kuukausi kuluttaa mielin määrin vettä, tarvitse näitä edes ajatella, mutta minä olenkin tällanen pihi (joissain asioissa). Onneksi tässä meidän kahden hengen taloudessa on molemmat näin ajattelevia. Ollaan edes veden kulutuksesta samaa mieltä.