Mikäs tässä on jouluviikonloppua viettäessä, kun on pelit ja vehkeet ja hirveä tekemisen halu. Lopputuloksesta ei ole niin väliä. Antakaas kun minä harjoittelen tässä aikani!

Lähtötilanne:

25109.jpg
25110.jpg
                                                                                                         
Väkertämisen jälkeen...

25111.jpg

25112.jpg


 25119.jpg 

Ja koska raesokeri on aivan liian aliarvostettu materiaali,

25121.jpg
   
 
päätin täyttää sillä yhden snapsilasin.
      
Ostoksilla
Eilinen torstai meni kaupoilla juostessa ja etsiessä lautasliinalakkaa ja sopivia lautasliinoja ym. Aika paljon valikoimissa oli yllättäen jouluaiheita, mutta koska se on hetikohta ohi, eikä muutenkaan innostanut ajatus lakkailla kransseja, päädyin siileihin ja enkeleihin. Ihan vaan, että pääsisin alkuun. Pitänee tilata netistä yksittäisiä servettejä, niin ainakin saa, mitä haluaa. Tai ainakin periaatteessa.

Eilen illalla kokeilin ensimmäisiä enkeleitä korttipohjalle, mutta totesin, että siihen se lakkailu ei ainakaan minun kokemuksella käy. Turhan vaikeaa ja jälki ei ollut lopussa sellasta, mitä sen piti mielikuvissani olla. Aamulla uusi yritys ja uudet pohjat. Kokeilin Muistikirjani sisäkanteen; se oli tarpeeksi kova ja vaalea tausta, joten enkeli ja siili olivat aika helppoja työstettäviä.

Samaan syssyyn nappasin ensimmäisen silmiin osuneen valkoisen kipon, johon lätkäisin nuo kaksi enkeliä. Siitä teinkin johtopäätöksen, että mitä vaaleampi ja kovempi tausta, sen parempi työstettävä, ainakin minunlaiselle
ensikertalaiselle. Kiiltokuvat pitää vielä joskus testata. Jostain luin, että jos lautasliinakuvio on vaalea ja esineen pohja tumma, kannattaa pohja maalata ensin vaalealla akryylimaalilla.

Sen huomasin myös, että kun leikkaa servetistä kuvia, kannattaa olla terävät sakset! Helpottaa huomattavasti. Ja sitä lakkaa ei kannattane pihistellä, tuntui ainakin näin alussa, että levittyy helpommin ja paremmin, kun sitä on "tarpeeksi". Tai sitten vika oli halpis siveltimissä, en tiedä.

Ruusunmarjasosetta ja muita herkkuja
Eilen ostin pitkästä aikaa sosepurkkeja, koska tarkoitus oli kokeilla Herkun tuikkuja. Eikun sisältö talteen (syödään!), tiskataan, kuivataan ja työn touhuun. Vähän hakusessa minulla nuo maalailut, mutta voi sitä työniloa, kun vauhtiin pääsin! Noita pitää tehdä vielä lisää ja eri kuvioilla ja leveyksillä. Väritys voinee olla sama; sinistä maalia ja hopeisiä rakeita, koskapa niitä jäi vielä.

Kannattaa kokeilla tuota lautasliinakikkailua. Se on taas niitä töitä, mitä oppinee vaan tekemällä ja harjoittelemalla. Jälki voi olla tekijänsä näköinen (selityksen makua), mutta se tekemisen ilo!!