Puoli tuntia menee hetkessä, eikä tunnu riittävän, kun auto on jäässä ja ikkunat pitäisi ravata ja vähän lämpimäksi ajaa. Pari minuuttia ennen parturin ovien aukenemista olen tattina paikalla. Ehdin. Nyt on sitten taas uusi tukka ja parempi mieli. Yllättävää rahantuloa ei voi estää, muttei kyllä -menoakaan.

Vaikka se on vähän kallista, pelkkä leikkauskin, niin on se sen väärti ainakin tässä päässä. Aikoinaan kotipaikkakunnalla leikkaus maksoi 100 markkaa, euroaikaan kun siirryttiin, hinta oli 20 euroa. Tamperelainen kaveri nauroi, että miten se on mahdollista, kun täällä "normaalihinnat" on reilut 30 euroa. Ja minä kauhistelin! Ensimmäinen parturikäyntini täällä maksoi alle sen 3-kymppiä, mutta sen jälkeen en ole enää yllättynyt yhtään, kun täti myöhemmin sanoi toisaalla 37 euroa. Hirvittää ajatella markkoina. Mutta saahan siihen pesun ja päähieronnan (joka on aivan järjettömän hieno homma!) ja muutenkin kaikki on kiitettävän arvoista. Ja lopputulos on sen verran hyvä, ettei tarvitse heti mennä kotiin ja kastella ja laittaa se omannäköiseksi.

Kun nyt kerran liikenteessä olin, kävin myös äänestämässä. Eilen yllätysyllätys laiskotti sen verran, että kun tiesin, että tänään on lähdettävä aamusta liikkeelle, hoidan sen vasta tänään. Tyrkkäsin myös miehelle lapun mukaan, jos ehtii päivän aikana töistään sen verran luistamaan. En hiillostanut yhtään, totesin vaan, että jos et tänään ehdi, onhan vielä sunnuntai.