Eilen ei ollut tarpeeksi pakkasta lähteä ulos asti, mutta tänään oli: -24. Hyvä päivä ulkoilla. Ei toki ole mukavaa, jos auto jäätyy tienposkeen ja junat myöhästelee, mutta näin jalkapatikalla se on mitä mukavinta. Auringonpaistekaan ei niin paljon haittaa, kun lumi narskuu kenkien alla ja pakkanen nipistää poskia. Kyllä se vähempikin riittää, mutta en pane pahakseni, vaikka pakkaset tästä vielä vähän kovenisivat. Tarpeeksi vaatetta päälle, niin mikäpä tuolla on haahuillessa. Jos asuttaisiin omakotitalossa, voisi ääni olla ehkä vähän toinen, mutta kun ei asuta. Valitettavasti.

Oli kyllä ihan asiaakin, miksi piti lähteä liikkeelle; kävin äänestämässä ja vein kummipojalle syntymäpäiväkortin postiin. Vesivärit jäi tällä kertaa ostamatta, koska tarjolla oli vaan yksi ainoa rasia, jota en huolinut. Liian paljon hempeitä värejä; minulle riittää ihan ne perusvärit. Leivinjauhe unohtui sitten muuten vaan, mutta ostinpa appelsiineja taas lisää. Ei tarvinne vitamiineja, kun popsii oransseja pyöreitä. Ainut, mikä tästä pakkaspäivästä jäi puuttumaan, on potkukelkka.

Tämä päivä alkoi kaikinpuolin paremmin kuin eilinen; postikin tuli jo puoli yhdeksältä. Taitaa olla tämän osoitteen ennätys. Työttömänä postintulo on aina ollut vähän sellanen kohokohta, odotettu kolina. Tänään se tosin säikäytti pahemman kerran, koska kello oli aivan liian vähän.

Eilen vertailin erinäisiä tallentavia digibokseja ja nyt on tilauksessa yksi Topfield. Jännää, mikä se on sitten loppupeleissä, mutta sen perusteella, mitä lehtiä ja nettiä uskoo, niin ei se ihan huonoimmasta päästä pitäisi olla (kuten se ensimmäinen vaihtoehto, josta kuulemma ei muuta löydykään, kuin vikoja. Siksi se niin "halpa" kai onkin). Kuun asento tiesi sitä, että tilasin myös pari levyä. Mitäpä sitä ei tekisi, kun oikein paljon ahistaa.

Saanen suositella taas hauskaa merkintää. Ehkä omituisuuksiini kuuluu joidenkin lapsuusmuistot, mutta se nyt ainakin on varmaa, että tykkään melkein kaikista alle 3-vuotiaista. Aivan erityistä tykästymistä olen havainnut, jos se taapero on poikalapsi ja on vähän pulskanpuoleinen. Silmälasipäiset lapset taas aiheuttaa aina oooo-ajatuksen. Ne vaan on niin herttasia, en voi  mitään.