Pari viikkoa sitten kirjoitin varastetusta portista Pispalassa. Tämän päivän Moro kertoi viimeinkin hyviä uutisia. Kyseinen portti on löytynyt! Omistajan tuttava oli nähnyt portin jollain takapihalla piilotettuna! Poliisin suosiollisella avustuksella portti on nyt oikeassa osoitteessa ja toivottavasti se saadaan pian (korjattuna) omalle paikalleen.

Löysin vanhasta albumista kuvan, jonka nappasin silloin vuonna kumi ja kettinki, kun niillä main tepastelin ja ihastelin ko. porttia. Kuva voisi olla parempi, mutta kuka kieltää tekemästä kävelylenkkiä Pispalaan. Menkää itse katsomaan!

12480.jpg

Joka puolella vatvotaan sitä uutta tekijänoikeuslakia. Mikä kumma siinä nyt on niin hankalaa? Eikö se jo sanana kerro; _tekijänoikeus_laki. Jos ostan kirjan, en kopioi siitä A4:sia ja jakele niitä kavereilleni. Enkä vie kopionippua mökille, vaan mukaan lähtee se alkuperäinen kirja. Nykyään en enää oikeastaan edes lainaa kirjoja kavereille, koska eivät osanneet käsitellä kirjoja kunnolla. Eivät kaikki lainaajat olleet tahmatassuja, mutta muutama. Jos jotain kirjaa en halua ostaa, haen sen aikanaan kirjastosta, jos jaksan odottaa sen ilmestymistä hyllyyn. Varausmaksuja en maksa, turhaa rahastusta sellanen.

Musiikista puheenollen - se on tainnut tulla jo selväksi, että myös levyt ostan alkuperäisinä. Se on joskus kallista, mutta - elämä on. Olen valmis maksamaan noin 20 euroa (mieluummin alle) hyvästä musiikista ja jos tiedän, että levy toimii ja kansiteksteihin on luottamista. Haluan ostaa "Kotiteollisuuden kauneimmat", enkä "... kauheimmat".
Piraatteihin yms. olisi pitänyt puuttua jo ajat sitten ja kovalla kädellä!

Joskus 80-luvulla oli tapana kavereiden kanssa nauhoitella C-kasetille levyjä ja kasetteja, koska ei todellakaan ollut varaa ostaa kaikkia julkaistuja. Myöhemmin kun asioista jotain alkoi ymmärtämään, sekin touhu vähitellen loppui. Kasetit on edelleen tallessa ja joskus harvoin ne mankassa tai stereoissa soivat. Muuten hyvä, mutta äänenlaatu on aivan kamala.

En myöskään ymmärrä, mitä hienoa tai järkeä on imuroida netistä musiikkia omalle koneelle tai polttaa levylle. Olen kai niin vanhanaikainen, että haluan kuunnella musiikin levyltä ja stereoista. Toki joskus tietokoneella töitä tehdessä on mukava laittaa taustamusiikkia, mutta melkein samalla "vaivalla" kävelen stereoiden luo ja laitan levyn sinne pyörimään. Kuulostaakin paremmalta.

Ja miksi tarvitsisin omista levyistä kopioita? Ei ole suuri vaiva ottaa levyjä esim. autoon ja soittaa niitä siellä. Kannettavaa soitinta en pidä koskaan mukana. Sekin tuli ostettua vain sen takia, koska oikea CD-soitin meni aikoinaan rikki ja halvempi vaihtoehto oli ostaa pätkä piuhaa ja kannettava. Ajoi saman asian. Voin kyllä olla keskenäni ihan hiljaisuudessakin ja joskus on ihan mukavaakin kuunnella ympäristöä. Tätä hälinää on tässä maassa jo ihan tarpeeksi.

Kyllä piti muutaman kerran googlettaa, että mitä hemmettiläisiä on nämä iipodit ja ämpeekolmoset, kun
niistä alettiin puhua. Onko nykyajan pakko aina mennä eteenpäin ja eteenpäin ja mihin suuntaan! En välttämättä edes halua pysyä perässä.