Ei sitä pieni ihminen paljoa tarvitse tullakseen entistä paremmalle tuulelle; talitintit ikkunalaudalla. Jos ei syksystä muuta merkkiä vieläkään ole, kuin pienet sadekuurot, niin ainakin talitintit ovat tulleet kaupunkiin. Mukava ropina kuuluu aina toisinaan, kun niitä tepsuttelee tuossa ikkunalaudalla ja miten ne peilaavat itseään lasia vasten. Muutama rohkeampi yksilö tulee parvekkeelle tutkimusretkelle, mutta valitettava tosiasia on, että ei siellä taida mitään syötävää olla. Ei, vaikka yksi lintu yritti kovasti nakertaa talia tuikun lämpökynttilästä pöydällä. Tuli vähän - oikeastaan aika paljonkin - paha mieli seuratessa sitä touhua, koska "en voi" laittaa talipalloa tai muutakaan ruokaa linnuille.

Taas yksi hyvä syy, miksi se omakotitalo ja oma piha olisi niin asiaa! Näillä pihamailla voi törmätä jäniksiin, kettuihin (yhden olen vasta tosin nähnyt), pulupariskuntaan ja oraviin. Ainakin. Koiria ja kissoja en mainitse, kun niitä taas näyttää olevan joka puolella. Niistäkin - oikeammin omistajistaan - saisin muutaman rivin kiukun katkuista napinaa, mutta ehkä jätän sen toiseen kertaan.

Tiskistä asiaa

Joskus huonoina ja kiireisinä päivinä toivoisin, että meillä olisi astianpesukone. Kuinka paljon aikaa ja vaivaa se säästäisi, kun voisi laittaa tiskit vaan koneeseen ja antaa pyöriä, ihan kuten pyykkikone tekee tehtävänsä. Jäisi aikaa tehdä kaikkea muuta. Nythän se taas on ihan turha ajatus; näin työttömänä kotona ollessa on ihan mukavaakin tiskata ja miettiä syntyjä syviä tai olla ihan toope. Tuossa kesän aikana meinasi mennä herneet ja kauhat nenään, kun tiskiä ehti joskus kertyä liiaksi asti, kun kumpikaan meistä ei muka joko ehtinyt tai jaksanut tiskata. Siitä saatiin jopa pientä kätinää aikaiseksi, tai minä sain. Valitin, että vaikka olen sanonut tykkääväni tiskaamisesta, ei se tarkoita, etteikö niitä tiskejä saisi mieskin joskus tiskata. Ja kyllähän hän tiskaakin, jos on sillä päällä, harvemmin tosin. Onneksi hän hoitaa useammin imuroinnin, joka taas minulle on "työtä ja tuskaa". Yleensä siinä kävi kyllä niin, että kitisin aikani ja kun ei vaikuttanut, tiskasin kolinoita säästelemättä. Toisinaan ne hoituivat puoliksi; minä tiskasin, mies huuhteli ja talossa oli rauha maassa.

Olen vähän kauhulla katsonut
BB:tä, kun siellä ei ole edes sitä pyykkikonetta! Vaikka hyvinhän he siellä kai ovat pärjänneet, mistä minä tiedän. Mutta entä se tiskaaminen! Se vähä, mitä olen ehtinyt sitä bongaamaan, niin onko niin, että siellä täytyy keittää se vesi, jos mielii saada lämmintä tiskivettä? Kun joskus vaan on silmiin pistänyt, kun toisessa altaassa lilluu se huuhteluvesi ja siinä niitä astioita sitten käytetään muka huuhdeltavina. Onhan se vähän mökkitouhua, mutta sielläkin huuhtelu onnistuu paremmin. Tai ainakin minua sieppaa ajatus tiskiainejäämistä esim. lautasella. Se tosin on hehkutettava kilpailijoiden puolesta, että ainakin he tiskaavat ei-juoksevassa vedessä! Joskus ihan oikeasti ahistaa, kun näkee jonkun pesevän astioita suunnilleen yksi kerrallaan ja siinä vieressä on hana koko ajan auki! Mitä tuhlausta!! Eikö se ole aika simppeliä, että ensin astiat (puhtaimmista likaiseen; laseista kattilaan) pesee vairivedellä tms. ja sitten lopuksi huuhtelee ne juoksevalla vedellä. Ja kunnolla!

Tykkää, ei tykkää, tykkää...

Samainen BB ja ihan yhtälailla tämä
blogiyhteisö on saanut miettimään erityyppisiä ihmisiä ja minkälaisista sitä itse pitää tai on pitämättä. Koska sehän on saletti ja onneksi ihan ymmärrettävää, että kaikista ei voi, eikä tarvitse pitää. Tuota teevee-ohjelmaa seuratessa - koukussa enempi ja vähempi, kuten aina - on mielipide niistä ihmisistä muotounut aikalailla. Ensimmäiset päivät/illat kun sitä touhua seurasi, kaikki näytti "kivoilta" ja vaikutti siltä, että jopa on osunut hyvä porukka yhteen. Enää en todellakaan ole samaa mieltä.

Olen joitakin kertoja käynyt lukemassa (ohjelman) keskustelusivuja (joita yleensä vierastan ja turha kai mainita, etten ole koskaan niihin kirjottamalla osallistunut ja tuskin osallistun) ihan mielenkiinnosta, että mitä mieltä muut asukkaista ovat. Että olenko minä vain taas tehnyt omat johtopäätökseni ja katson omalla kriittisellä ärsykesilmälläni, koska muutama niistä kilpailijoista ärsyttää ihan oikeasti! Tosi elämässä ei onneksi tarvitse tuntea moisia eikä varsinkaan olla tekemisissä pidempiä aikoja, jos vastaan on tullutkin sen tyyppisiä ihmisiä (työpaikoilla, kurssilla). Tällä hetkellä täytyy sanoa, että kilpailijoista Tiina ja Mika ärsyttävät minua vähiten. Aika näyttää, miten heidän käy, mutta toivottavasti jompikumpi heistä voittaa. Tulevaa sunnuntaita odotan kuin hullo puuroa; ohjelmaa seuraavat tietävät kyllä miksi.

Blogeja lukiessa joskus mietin, minkälaisia ihmisiä niitten kirjoitusten takana on. Samoin kuin sitä, onkohan se kirjoittaja oikeassakin elämässä yhtä hyvä tyyppi, kuin tekstinsä antaa ymmärtää. Tai sen mielikuvan ja mielipiteenhän tekee jokainen lukija itse. Kaikki ei tietenkään tykkää samanlaisesta. Jotkut blogit on luettava joka päivä; on ne niin hyviä. Ja vaikka oheinen linkkilistani on lyhyt, luen todellisuudessa paljon enemmän. Viime päivinä olen lukenut muutamia äiti-ihmisten kirjoittamia blogeja, joten laajennusta on tapahtunut. Palailen asiaan tuonnempana.

On myös blogeja, joita lukiessa tulee pakostakin mieleen, että ko. kirjoittaja taitaa olla tosi elämässä aika tympeä ja muutenkin ärsyttävä. Tekstin sävy ja sisältö kertoo kumminkin paljon - tai ainakin tarpeeksi tehdä niitä mielipiteitä.