Matonen haastoi minut osallistumaan Oudot tavat -meemiin. Piti kyllä vähän aikaa miettiä, että mitä ne voisivat olla, koska eihän minulla niitä ole, vaikka outo joskus olenkin. Ja jos niitä on, niin kaikki on jo kerrottu jossakin rivinvälissä tai paremminkin merkinnöissä. Mutta kertaus on blogien suola.

Homman nimi: Kirjoitan merkinnän, jossa paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Tiskaus on yksi lempikotiaskareistani, mutta on harvoja kertoja, että jaksan tai edes kykenen tiskaamaan heti esim. syönnin päälle. Nytkin odottaa pino astioita, mutta kerään tässä motivaatiota. Sen saan niin, että laitan tiskit altaaseen ja mitä kuuminta vettä päälle + Fairya ja siinä ne saa liota (virutetut astiat ei oikeasti liottamista kaipaa) sellasen tunnin verran. Siinä ajassa ehtii vesi jähtyä sopivaksi ja tiskausinspiraatiokin voi olla kohdallaan. Eikä minua haittaa, jos tiskejä jää yön yli. Mieluummin tiskaankin monesti aamulla. Onko mukavempaa aamua, kuin laittaa tiskit valmiiksi altaaseen ja siinä odotellessa käydä lukemaan blogeja.

Nukkumisasento. Blogeja lukiessa on tullut ilmi, miten paljon loppujen lopuksi ihmiset kärsii univaikeuksista. Unipillereitä ja nukahtamislääkkeitä syödään kaikenmaailman muiden pillereiden ohella. Oma keinoni hoitaa nukahtamisvaikeuksia on yksinkertaisesti vaihtaa asentoa. Jos yritän saada unenpäästä kiinni selälläni, se varmaan jää yritykseksi, koska päässä pyörii tuhat ja sata asiaa ja ajatusta ja sieluni silmillä toinen mokoma. Mutta kun käännyn vatsalleni, oikea korva tyynyllepäin, niin johan ajatusjuoksu rauhoittuu ja nukkuja siinä samalla - ja pian olen untenmailla.

Paperin repiminen. Meillä ei paperisilppuria tarvita, kun minä hoidan paperin repimisen ja asiakirjojen tuhoamisen. Kaikki liput ja laput, mitä käsiini saan, revin palasiksi. Lehtien takakannen osoitetietoja myöten. En halua, että kun joku penkoo lehtilaatikoita ja löytää sitä kautta osoitetiedot, menee hän ja tilaa meidän nimellä ihan piruuttaan jonkun kestotilauksen tai vastaavan. Ja meneehän paperit pienempään tilaan, kun ne repii. Ihmeen rentouttavaa puuhaa myös.

Possut. Minun pimeä puoleni ja heikko kohta on possut. Kaikenlaiset possut. Elävät, posliiniset, kankaiset, paperiset, kaikki. Jos olisi mahdollista, ottaisin minipossun, mutta kun ei ole.

Kaakaojauho. Jos ei kaapista pahimpaan makeannälkään mitään muita herkkuja löydy, niin onhan aina kaakaojauhetta. Sitä kun nappaa ruokalusikallisen suuhun, niin eipä tarvitse muuta vähään aikaan. Eikä kannata yrittää puhua.

Haasteen laitan eteenpäin Saaralle, Natinalle, Sonjuskalle, Marleenalle ja Triinulle.