Nonnih! Nyt voin taas keskittyä paremmin omaan elämääni ja lopettaa naapureiden kyttäilyn. Ainakin seuraavaan häppeninkiin asti. Kyllähän näissä taloissa aina sattuu ja tapahtuu, silloinkin, kun ei satu. Milloin autoillaan nurmikoilla, milloin tapellaan mistäkin syystä. Ja mikä yleinen kaatopaikka toisten parkkipaikka-alue on?? Muutampiki auto on tullut bongattua, mistä herrasväki vaan viskoo roskansa maahan. Vielä joku kerta kerään rohkeutta ja sanon (=huudan) kovan sanan! Heippa-lappuja en osaa enkä halua kirjoittaa. Sitäpaitsi; kenelle ne osoittaa, kun roskaajat taitavat olla vierailevia tähtiä. Noh, mitäpä minä niistä ressiä otan, kun on jo ihan omiksi tarpeiksi muutenkin. Kunhan nyt purnasin.

Mutta asiaan! Lupasin Elmalle, että kerron, kun tiedän, mitä sille naapurin koiralle kuuluu. Vai kuuluuko yhtään mitään. Eilen, kun painoin jo pään tyynyyn ja ajatuksenani oli nukahtaa, kuulin koirantassun tepsutteluja rapussa! Se jos mikä oli nannaa korville kaiken tämän epätietoisuuden jälkeen. Kukapa oli taas kärppänä ikkunassa, koska pitihän se saada varmistus ja vakuus omin silmin nähtynä, että tepsuttelu johtuu oikeasta koirasta, eikä mistään pikkupiskistä (onhan nekin ihan söpöjä...). Melkein meni yöunet, kun näin viimeinkin sen naapurinkoiran pihalla. Pienoinen helpotus. Se vaan, että ei sitä koiraa ulkoiluttanut isäntä, vaan joku nuorempi pojannulikka. Mutta pääasia, että kävivät yksissätuumin ulkona!

Eipä mennyt montaa varttia, kun kadoksissaollut autokin saapui paikalle. Olivat varmaan koiravahdille ilmoittaneet tulosta, koskapa se kävi juuri ennen häthätää koiraressukan kanssa "lenkillä". Isäntäväkeä en ehtinyt (!) nähdä, mutta kaikesta päätellen porukka on ollut reissussa ja koiravahtina on ollut joku nulikka, joka sitten oli omilla teillään ko. iltana/yönä, jolloin se koira kärvisteli yksinään siellä asunnossa. Niin kerta. Että onneksi en hälyttänyt poliisia ja huoltomiehiä paikalle, vaan odotin "kärsivällisesti", että kyllä kaikki selviää, ainahan kaikelle on joku selitys. Olihan nytkin - kai. Ainakin siitä koirasta on nyt tehty näköhavainto. Onpa nyt hyvä mieli. On on!